[Žinios trumpai] „Biudžeto deficitas jau 33 % ir tai tik pradžia“: karo pasekmes greitai pajus kiekvienas rusas  (1)

Investicijų bankininkas Sergejus Fursa papasakojo, kas nutiks Rusijos ekonomikai sankcijų akivaizdoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bausmė už Kremliaus karinę agresiją prieš Ukrainą pasivys kiekvieną rusą: anksčiau ar vėliau net paprastas sąlyginės Kostromos gyventojas pajus Vakarų sankcijų poveikį.

Tokį požiūrį „United News“ eteryje išsakė investicijų bankininkas Sergejus Fursa, komentuodamas informaciją, jog liepos mėnesį Rusijos Federacijos biudžeto deficitas siekė 33 %.

„Jei ši tendencija tęsis, ir nematysime priežasčių, kodėl ji toliau nesitęstų, tai tikrai bus labai skaudu (Rusijos ekonomikai – red.). Tai lems, kad anksčiau ar vėliau pinigai tiesiog baigsis“, – sakė analitikas.

Ekspertas pripažino, kad Rusijos valdžia gali „įjungti“ pinigų spaustuvę, tačiau toks žingsnis visada turi savo pasekmių.

„Situacija su biudžetu aiškiai iliustruoja, kad sankcijos veikia. Jiems labai trūksta pinigų, gaunamų parduodant energijos išteklius“, – pridūrė šaltinis.

 

Pasak analitiko, kai tik valstybė pritrūks lėšų įmonėms subsidijuoti, Vakarų sankcijų poveikį pajus kiekvienas rusas.

„Dabar visi tie žmonės, kurie priima sprendimus Maskvoje, jau mato, kuo viskas baigsis po trijų šešių mėnesių. Rusijos ekonomika tikrai žlugs ir degraduos“, – pabrėžė bankininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(0)
(32)

Komentarai (1)