[Žinios trumpai] „Tai nėra taip blogai“: Arestovičius atskleidė realų Rusijos ir Ukrainos artilerijos galios santykį  ()

Oleksijus Arestovičius paaiškino, kodėl Ukrainos ir Rusijos artilerijos santykis gali būti 1:3, nepaisant vyriausybės pareiškimų apie 1:10 (ar net 1:15).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai nėra taip blogai“, – Ukrainos ir Rusijos artilerijos santykį pavadino Arestovičius. Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Arestovičius interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ palygino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas su Rusijos armijos artilerijos pajėgomis.

Vedėjai pastebėjus, kad Gynybos ministerija dažnai kalba apie 10-15 kartų Rusijos pranašumą artilerijos atžvilgiu, ji paklausė, kodėl Ukrainos partneriai prieš tai užmerkia akis. Politikos ekspertas atsakė, kad Vakarams dabar tiesiog neužtenka šaunamųjų ginklų, kad juos greitai pristatytų. Tada jis išsamiau apibūdino situaciją, paaiškindamas, kodėl Ukrainoje nėra viskas taip blogai.

„Rusijos artilerija trenkia į taikinius daugybe sviedinių, o tai prie nieko gero neveda. Jau prasidėjo trečiasis sviedinių perėmimas iš Baltarusijos, nes jų pačių neužtenka. O vakarietiška artilerija, kuria mes šaudome, yra artilerija susieta su žvalgybos kompleksu, tai mes galime aptikti taikinius dieną ir naktį, tiesiogiai nusitaikyti, išeiti iš pozicijų ir pan., todėl galime turėti santykį 1:3“, – aiškino Arestovičius.

Kai žvalgybą ir taiklų šaudymą vykdanti mokykla stoja prieš masinio apšaudymo mokyklą, ypač ilgą laiką, pirmoji visada laimi, pridūrė politikas. Ekspertas pateikė ir paprastą pavyzdį. Norint sugriauti tvirtovę, pagal skaičiavimus be reguliavimo, reikia apie 90 vnt. 152 mm kalibro sviedinių, o šaudant su korekcijomis užtenka tik 9 sviedinių.

 

„Tai yra skirtumas, todėl viskas nėra blogai“, – sakė A. Arestovičius. Nepaisant to, jis pripažino, kad jeigu Vakarai padvigubintų visą Ukrainai perduotą ginkluotę, tai apskritai būtų gerai ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos labai greitai išvarytų rusų okupantus.

„Tačiau reikia suprasti, kad Vakarų pagalba nesustojo. „Lend-lease" programa dar tinkamai neprasidėjo. Pagrindinė pagalba bus teikiama per ją“, – prisiminė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: