[Žinios trumpai] Ukrainai siūlo beprotišką kompromisą: narystė NATO už teritorijas Rusijai  (9)

Maskva bando priversti Kyjivą sėsti prie derybų stalo ir sudaryti paliaubų sutartį, kad sustabdytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Šiuo tikslu rusai net griebėsi branduolinių provokacijų Zaporižios atominėje elektrinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius situaciją komentavo savo „Facebook“ tinklaraštyje.

Jis atkreipė dėmesį į įdomų buvusio JAV valstybės sekretoriaus Henry Kissingerio straipsnį, kuriame jis pasiūlė „kompromisą“ – Ukrainai įstoti į NATO mainais į užgrobtų teritorijų perdavimą Rusijai.

„Izraelis du kartus išgyveno šią istoriją, tituluotą „taika už teritoriją“. Ir du kartus buvo tik blogiau“, – prisiminė Arestovičius.

Jis pabrėžė, kad šiandien Maskva nebegali diktuoti savo sąlygų Ukrainai. Okupacinė kariuomenė yra „ant strateginio žlugimo ribos“: jos puolamasis potencialas išnaudotas, labai trūksta žmonių ir raketų, o „klaustukas“ prasidėjo net Kryme.

 

„Strateginės iniciatyvos perdavimas Ukrainai reikš „McDonald's“ sugrįžimą, Girkino proveržį ir Kissingerio ašaras… Ne, vaikinai. Teritorijomis nebus keičiamasi. Ne dėl nieko, net ne dėl NATO. Net nebandykite“, – patikino Arestovičius.

Jis patikslino, kad Ukrainos pajėgos ir toliau nuosekliai ir koncentruotai šalins okupantus iš Ukrainos teritorijos iki visiško šalies išlaisvinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(286)
(12)
(274)

Komentarai (9)