[Žinios trumpai] Ukraina labai arti grandiozinės pergalės - rusai visiškai užspeisti į kampą, kardinaliai keičia manevrus  ()

Dešinysis Chersono srities Dniepro krantas prarastas: Rusijos vadovybė su tuo susitaikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybė susitaikė su tuo, kad prarado dešinį Chersono srities krantą.

Tokią nuomonę „Telegram“ kanale išsakė Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

„Jei prieš tris savaites į dešinįjį krantą buvo bandoma perkelti kuo daugiau jėgų ir priemonių ne tik gynybai, bet ir kai kuriems puolimo veiksmams, tai dabar vaizdas kardinaliai kitoks. Kairiajame krante įsikūrę koviniai  daliniai neskuba persikelti į dešinį krantą. Ir išvis, komandų siuntimas iš dešiniojo kranto į kairį atrodo ne tiek kaip bandymas apsaugoti vadovavimo ir valdymo sistemą, o kaip bandymas sukurti placdarmą ir jį išlaikyti“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, okupantai ėmė planuoti „naudingiausių“ kolaborantų evakuaciją: „Kas tai, jei ne suvokimas, kad Rusijai galas dešiniame krante?“.

 

Tuo pat metu Kovalenko dešinįjį Chersono srities krantą palygino su Gyvačių sala, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos metodiškai ir tolygiai „šlifavo“ Rusijos dalinius: dešiniojo kranto įsibrovėliai „vis dažniau įgauna savižudžių kontūrus - jie, kaip gyva mėsa, buvo įmesti į zoną, kuri, kaip jie patys tai supranta, jau prarasta“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(0)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: