Piontkovskis: neviltis stumia Putiną mesti paskutinę kortą, kad išvengtų pralaimėjimo  ()

Dauguma Rusijos karinės vadovybės pasitraukė iš Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

– Andrejau Andrejevičiau, dabar visi kalba apie pranešimą, kurį patvirtino ir Chersono apskrities tarybos pirmininko pavaduotojas Jurijus Sobalevskis, kad Rusijos grupuotei Chersone nebeliko galimybių, nes dauguma karinės vadovybės iš ten bėga. To priežastis – Chersonui praktiškai neliko nė vieno aprūpinimo punkto, kurio neapšaudytų UGP. Tuo pačiu Antonivkos tiltu, vietos valdžios teigimu, sunku judėti netgi pėsčiomis. Sakykite, jei vadai bėga iš Chersono, tai reiškia, kad Putinas pamažu, bet užtikrintai, praranda pagrindinį savo trofėjų. Ar teisingai suprantame? Kokios to pasekmės?

– Teisingai suprantate karinę logiką. Remiantis karine logika, tokio pažeidžiamo RF ginkluotųjų pajėgų konstrukcijos punkto vertėtų atsikratyti ir persikelti į kairį Dniepro krantą, tačiau tai neleistina Putinui politiniu požiūriu. Vadai persikėlė ir toliau vadovaus beprasmiam savo karių pasipriešinimui. Manau, įvykiai klostysis būtent taip. Chersono atidavimas – Putinui kolosalus psichologinis, politinis pralaimėjimas, gerokai didesnis, nei kariniai nuostoliai. Tai klasikinis autoritarinių režimų bruožas – karinio ir politinio tikslingumo konfliktas. Rusijos ir Ukrainos karo metu jis niekur taip ryškiai nepasireiškė, kaip dabar. Prognozuoju, kad Putinas laikysis įsikibęs Chersono iki galutinio šios grupuotės sunaikinimo nuotolinės ugnies priemonėmis. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nereikia eiti į vadinamą kontrpuolimą su dideliais nuostoliais. Juolab, jie kol kas neturi puolimui būtinų tankų ir šarvuočių – vakariečiai sąjungininkai žada juos pateikti, tačiau kol kas yra jų deficitas, – o štai toks distancinis tiekimo bazių naikinimas yra akivaizdi taktika.
Hitleris per II pasaulinį karą padarė darė daug panašių klaidų, tai karinio diktato chrestomatinė klasika.

– Andrejau Andrejevičiau, sakėte, kad Putinas laikysis iki paskutinio. O štai ar iki paskutinio laikysis kareiviai? Juk jie aiškiai viską mato, svarsto tarpusavyje, girdi, mūsų vadovybė išvažiavo, su kai kuo nėra ryšio. Ši informacija artimiausiu metu juos pasieks. Argi jie liks Chersone iki paskutiniosios? Jie pamišę?

– Na, jų motyvacija, atsargiai tarkime taip, staigiai sumenks.

– Jūsų draugas Jurijus Fiodorovas, su kuriuo vakar dalyvavote tiesioginėje laidoje su M. Feiginu, sakė, kad šis karas iš esmės niekam, be paties Putino, nebeįdomi, ir netgi generolai juo nebesuinteresuoti, nes generolus domina pakabinti medaliai, užgrobti kuo daugiau miestų. Jie supranta, kad to, kiek jiems norisi, nebepadarys, medalių negaus, taigi yra vienintelis naudos gavėjas telieka Putinas. Jei taip yra iš tiesų, kas bus su Putinu? Nejaugi jam leis taip ilgai likti vieninteliu beneficiaru?

– Suprantate, visas Rusijos politinis ir karinis elitas išauklėtas čekistiniais filmais apie Štirlicą. Pasikartos ta pati klasikinė scena bunkeryje, kurią matėme vienoje šio garsaus filmo serijų. Regis, Himleris ateina pas Geringą, ar atvirkščiai, ir sako, kad fiureris nebegali atlikti savo pareigų. Kritus Chersonui, žuvus 10–15 tūkstančių ten esančių karių, kažkoks žmogus, rusiškas Hermanas Geringas ateis pas rusišką Himlerį ir ištars šią klasikinę frazę. Ryte, per baleto „Gulbių Ežeras“ antraktą per televizorių ištars kokią nors irgi sovietinės klasikos frazę, pavyzdžiui, „draugas Putinas padarė rimtų klaidų Ukrainos klausimu“. Man atrodo, netgi vakar laidoje su Jurijumi Jevgenijevičiumi, sakiau, kad jokie nauji nuostabūs žmonės į pašalinus Putiną, į valdžią neateis. Valdžion ateis tokie patys niekšai, kokie dabar jį supa. Tačiau tie niekšai turės atsižvelgti į juo supančią realybę ir tikriausiai priims konsoliduotą Vakarų, įskaitant ir Ukrainą, poziciją, kad ugnies nutraukimas įmanomas atitraukus RF kariuomenę iki vasario 23-iosios linijos.
Galvoju, kad Chersono katastrofa sukels tokius rimtus Rusijos politinės sistemos pokyčius.

УНІАН
www.youtube.com




(37)
(0)
(37)

Komentarai ()