Po atakos sprogusios raketos ištaškė viską į šalis: Ukraina su sarkazmu tiesiog išsityčiojo iš Rusijos (Video)  ()

Jurijaus Ignato teigimu, Džankojaus ir kitame Krymo kariniame aerodrome sprogo raketos, todėl yra vilties, kad buvo sunaikinta nemažai okupantų įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas, komentuodamas rugpjūčio 16 d. Kryme griaudėjusius sprogimus, teigė, kad jie įvyko dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimo. „Yra oficiali Ukrainos aukščiausios karinės vadovybės pozicija: priešas nemoka naudotis priešgaisrinės saugos įranga, – pabrėžė jis.

Anot jo, Džankojaus ir kitas karinis aerodromas, kuriame priešas sutelkė sraigtasparnius ir kitą įrangą, nukentėjo nuo neatsargumo. „Sprendžiant iš atviruose šaltiniuose pasirodžiusių vaizdo įrašų, matome amunicijos detonacij - tai raketos, kurios sprogsta ir išsisklaido į skirtingas puses“ – pažymėjo Ignatas. Jis pridūrė, kad dėl į visas puses išsilaksčiusių raketų yra vilties, kad priešas neteko ir įrangos.

Ignatas pabrėžė, kad ankstesniame sprogime Saki aerodrome sudegė ne tik daugiau nei dešimt orlaivių, bet greičiausiai buvo sužeista nemažai pilotų ir technikų. „Todėl, net jei Rusija gali patraukti lėktuvus, yra akivaizdi problema su specialistais, kurių neparuoši per vieną dieną“, – sakė jis.

 

Ignatas nekalbėjo apie žalą, kurią sprogimai Kryme padarė Rusijos kariuomenei. Tačiau jis pažymėjo, kad netrukus visi galės gauti palydovines nuotraukas, kurių pagalba bus galima analizuoti padarytos žalos dydį.

Rusai sumažino aktyvumą

Igantas taip pat sakė, kad priešo lėktuvai dabar neskrenda į Ukrainos oro gynybos zoną. Tačiau iš su Ukraina besiribojančių Baltarusijos ir Rusijos teritorijų, taip pat iš okupuoto Krymo kasdien užfiksuojama apie 150 Rusijos lėktuvų skrydžių.

„Aviacijos aktyvumas padidėjo Belbeko aerodrome, esančiame netoli Sevastopolio“, – sakė Jurijus Ignatas. – „Taip yra dėl to, kad po sprogimų Saki aerodrome, iš kurio skrido taktiniai įsibrovėlių lėktuvai, imamasi tam tikrų priemonių“.

 

Anot Ignato, apskritai per pastarąsias 3-4 dienas Rusijos aviacijos aktyvumas sumažėjo, tačiau jie vis dar taikosi į ukrainiečių pozicijas. Tam įsibrovėliai naudoja atakos lėktuvus „Su-25“, taip pat sraigtasparnius„ Mi-24“, „Mi-28“ ir „Ka-52“.

„Per pastarąsias dvi dienas oro gynybos pajėgos sunaikino tris rusų sraigtasparnius“, – sakė oro pajėgų atstovas.

(117)
(1)
(116)

Komentarai ()

Susijusios žymos: