Karo analitikai: Vokietijos kancleris taip drėbtelėjo, kad galimai yra „pakabintas“ Kremliaus tarnybų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-17 22:39
Labai išsamus straipsnis apie Scholzą Kad yra tokie gandai (Scholzas susitepęs, o Kremlius turi viso to įrodymus) , jau seniau rašiau. Bet gandai, tad grįžtam prie turistinių vizų ir pamąstymų apie jas. Aš irgi manau, kad turistinių vizų išdavimo draudimas nėra labai geras sprendimas: tegul taško jie čia savo (RF) pinigus. Ką drausčiau, tai darbo vizų išdavimą. Iš principo reikėtų daryti taip, kad pinigų srautas būtų tik į vieną pusę - iš Rusijos į ES. Tai čia kas liečia ekonomiką. Išprusimas. Apie tai skaičiau vienoje Buvo atliktas eksperimentas su žmonėmis, kurie nebuvo susidūrę su moderniu pasauliu. Pasirodo tokių žmonių smegenys veikia kiek kitaip, pvz.: tiriamiesiems buvo pateiktos įvairios spalvos ir jų atspalviai ir buvo paprašyta tas spalvas sugrupuoti pagal tų spalvų bruožus. Pasirodo jų smegenys nesugeba suprasti, kad geltona ir šviesiai geltona priklauso tai pačiai grupei - jiems tai visiškai skirtingos spalvos. Arba pvz. reikėjo išbraukti tą, kuris čia netinka: kulka, šautuvas, paukštis, peilis. Ir jie nesupranta, kad tie 3 yra žmogaus sukurti įrankiai, o paukštis yra gyvūnas. Pasak jų išbraukus bent vieną visa tai prarastų prasmę: kulką įsidedi į šautuvą, su šautuvu nušauni paukštį, o su peiliu tą paukštį išdarinėji Tai kur link lenkiu: mes visi esame veikiami mus supančios aplinkos. Ir šiuo atveju ta rusiška propaganda atliko savo darbą! Tai pirmiausia reikėtų galvoti ne apie priemones, o apie tikslus, kurių siekiame su visais tais draudimais: ar mes siekiame bausmės (nors daugumą jų net nesupras kodėl yra baudžiami, priešingai - laikys tai terorizmu), ar siekiame pakeisti jų mąstymo modelį, kad tokie dalykai nesikartotų ateityje?
AAA000 2022-08-18 08:29
ta koncepcija butent tavo neteisinga. jie teisingai masto, o tu ne. nes cia tau yra primesta butent pati koncepcija - kuri ir yra tavo mastymo iskreipimas. tu mastai pagal "propagandini" sablona - jei pasake kad "reikia isskirt" - tu "butinai suradai kazkoki skirtuma" ir susimovei. tie "laukiniai" buvo teisus taip aiskindami - nes jie ne ta viena varianta mate - o mate daugiau nei viena. vadins jie maste, o ne "bukai vykde". jei neidedama prasme, ir prasoma "atrinkt netinkama" - nera tiesiog vertinimo kriteriju. pvz as ismesciau kulka ir sakyciau kad ismeciau todel - kad joje vieninteleje nera organikos. sautuve yra pvz medinis kotas, paukstis aplamai visas organinis, peilyje - rankena. arba ismesciau sautuva aiskindamas kad jame nera tiesiogiai veikiamuju pavirsiu. kulka sminga, paukstis snapu kala, peilis briauna pjauna. o va sautuvas kitoks - jis distanciskai sukurtas veikt - vadinas ji galima ismest. jei tokia atrankos koncepcija spalvu grupavimas - tiesiog atspalviu koncepcija. jei paaiskinta tik kas yra spalva, kas par dalykas atspalviai ir kaip grupuuojama - vadinas nepakankamai aiskino. vadinas idiotai jie, o ne laukiniai. atspalviu koncepcija aplamai miglota - daug turi savp vienetinius pavadinimus - pvz purpuras/bordo/ruzavas/nelsvas ir pan. ir cia atsoalviai - galima grupuot. o jei nemato pacios koncepcijos - reikia aiskintis kodel, o ne teigt kad "kitaip masto". jei ten buvo tipo ismest "negyvus" - gal ten tiesiog religiniai primityvai - kur viskame mato gyvybe - net ir akmeny ta prasme pezalai ten surasyti - kur tu skaitei. ir tu to nesupratai - o laukiniai suprato - nes nesugadinto mastymo. arba aiskintojas nesugebejo paaiskint ko is ju nori... jei ten laukiniai - nesusikalbejo gal isvis... buvo atvejis prancuzijoje. atvede darbuotoja - parode pusiau isardyta-pusiau surinkta tvora. sako - dirbk. ir nuejo "vadas". atejo dienos pabaigoje - paziuret ka padare. - tvora isardyta, tvarkingai susukta - strypai iskasti - sunesti ir sudeti kruvon. darbas padarytas. darbininkas sedi - ruko. "vadas" uz galvos susieme - sako ka tu cia pridirbai(prancuziskai aisku) -as norejau kad nutiestum tvora iki galo. bet sita aiskino gal valanda, o tas ziurejo i darbo uzsakova kaip i debila... tai va cia analogiskai. jei idiotas kazko nori ir nemoka to isaiskint "tam kuris turi ivykdyt uzduoti" - ir uzduotis neivykdoma "kaip tikimasi isankstine nusistatymu" - idijotas "uzsakovas" bet kokiu atveju ne darbuotojas. tavo atveju - tie knygos "rasytojai" idiotai... cia net diskutuot neverta. "laukiniai" yra socialinis statusas - o ne idiotizmas. jei jie kazko nezino ar neturi mastymo iprociu kazkokiu - jiem to greiciausiai ir nereikejo niekada gyvenime.
Benediktas 2022-08-18 08:55
Šiaip daug žmonių nori išvažiuoti iš Rusijos, kurie turi vakarietiškas vertybes. Ir kažin ar tikrai gerai, kad jie ten liktų degraduoti. Kad „Ruskij Mir“ gerbėjai negautų vizų, tai visiškai palaikau, nes pilna tokių, kur 20 metų gyvena užsienyje ir garbina Putiną. Problema, matyt, kad neina jų išfiltruoti paprastai prie tokių srautų. Gaunasi, kad reikia uždrausti visiems išvykti arba visiems leisti. Pvz AAA000 Ruskij Mir patinka, nors gyvena Lietuvoje.
AAA000 2022-08-18 09:09
vel SABLONINIS konservatnykizmas... faktus prasom i foruma, kad "daug" tokiu... internetines nuorodas i moksline statistika. ar kaip tu ten megsti. nes cia vatnykines propagandos kvaksejimas - tokie pareiskimai... tu solcas kazkoks jau pasidarei...
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-18 11:16
Mes ir savų turim su tokiom vertybėm. Per žinias mačiau vieną tokį tatuiruotą, kuriam ten Rusija su JAV kariauja, o jis žinoma palaiko Rusiją. Asmeniškai manau, kad čia švietimo ir auklėjimo pasekmės. Nu ir dar kalėjimų sistemos (bent jau anas į tokią personą panašus buvo). Stiprus alkoholis žinoma prie viso to neblogai prisideda ("įskiepyti" pačią idėją). Tai rezultatą mes matom, bet kaip tas problemas išspręst? Draudimais tai čia toli nenueisi, kaip pavyzdį galim paimti teisinę sistemą, pvz. KET: baudos, areštai, laisvės atėmimai - bet visa tai niekur nedingsta. Nesakau, kad neduoda jokio teigiamo rezultato, bet problemos "su šaknim neišrauna".
Benediktas 2022-08-18 11:37
Tai čia dar nėra rusų su turistinėmis vizomis ES, kurie spėjo.
skimas969 2022-08-19 11:59
Baikite rasistus vadinti orkais - jie nebusipelno orku vardo. Orkai nors ir blogi, bet ne sadistai ir prievartautojai...
skimas969 2022-08-19 12:02
Del vizu tai viskas paprasta. 99 proc priestaravusiu putinui arba isvaziavo arba sedi. Vizos isduodamos tik rasistams. Nes uzsienio pasas rusijoje isduodamas tik lojaliems.