Tyrimas: štai, kas padidina moterų seksualinį potraukį  ()

Moterys iki šiol atlieka daugiau namų ruošos ir vaikų priežiūros darbų nei jų partneriai. Mokslininkų teigimu, ši našta dar labiau padidėjo per COVID-19 pandemiją. Naujausio tyrimo duomenimis, moterys, kurios su savo partneriais dalijasi namų ruošos darbus, jaučia didesnį seksualinį potraukį nei tos, kurios namuose tvarkosi vienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas, publikuotas žurnale „Journal of Sex Research“, parodė, kad moterys, esančios lygiaverčiuose santykiuose (namų ruošos darbų požiūriu), yra labiau patenkintos savo santykiais ir jaučia didesnį seksualinį potraukį.

Anot mokslininkų, nepasitenkinimas santykiais yra svarbiausias moterų potraukio sumažėjimo rizikos veiksnys, svarbesnis už fiziologinį amžiaus ir menopauzės poveikį.

Tyrimo metu 299 18-39 metų amžiaus australėms buvo užduoti klausimai apie potraukį ir santykius. Šiuose klausimuose buvo vertinami namų ruošos darbai, protinis krūvis ir kas turi daugiau laisvalaikio, rašo „Science Alert“.

„Mūsų tyrimai rodo, kad nuobodulys santykiuose nėra sumažėjusio seksualinio potraukio priežastis. Didėjanti nelygybė santykių eigoje dažnai sukelia moterų nesidomėjimą seksu“, – komentavo mokslininkai.

 

Jų teigimu, nors namų ruošos darbai santykių pradžioje gali būti paskirstyti po lygiai, laikui bėgant moterys yra linkusios prisiimti vis daugiau pareigų.

Tyrėjai tokį patį ryši nustatė tiek tarp homoseksualių porų, tiek tarp heteroseksualių porų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()