Zelenskis patvirtino galingą proveržį: eksportuota milijonas tonų, sukurta šimtai tūkstančių darbo vietų, vėl pajudėjo ekonomika  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad nuo vasario 24 dienos Ukraina „grūdų koridoriumi“ jūra eksportavo pirmąjį milijoną tonų žemės ūkio produktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pasakė per vakarinį vaizdo kreipimąsi.

Prezidentas priminė, kad grūdų eksporto iniciatyva veikia jau beveik mėnesį ir per tą laiką Ukraina eksportavo pirmąjį milijoną tonų žemės ūkio produktų iš trijų Ukrainos jūrų uostų – Čornomorsko, Odesos ir Južnės.

„Ukrainietiški grūdai ir tai, kad mūsų tiekimo į pasaulinę maisto rinką kryptis pradėjo veikti, leidžia išvengti chaoso rinkoje, sušvelninti maisto krizės aštrumą ir užkirsti kelią katastrofiškam deficitui. Ukraina buvo, yra ir bus viena iš pasaulinio aprūpinimo maistu garantų“, – sakė V. Zelenskis.

Jis patikslino, kad 44 laivai su Ukrainos žemės ūkio produktais jau išsiųsti į 15 šalių, o Ukraina gavo dar 70 paraiškų pakrauti laivus.

„Tikslas – pasiekti 3 milijonus tonų per mėnesį. Tai labai svarbu Afrikai, Azijai ir Europai. Svarbu, kad visuomenė suprastų, jog šis eksportas ne tik remia tarptautinį Ukrainos subjektą, bet ir suteikia darbo vietų mūsų piliečiams – tai šimtai tūkstančių darbo vietų, pajamų užtikrinimas Ukrainos įmonėms ir valstybės biudžetui ir, kas labai svarbu, lėšos kitų metų sėjos sezonui“, – sakė valstybės vadovas.

 

Pasak V. Zelenskio, tai tikrai svarbus rezultatas Ukrainai, Juodosios jūros regionui ir visam pasauliui.

„Esu dėkingas visiems, kurie prisidėjo prie šio darbo. Pabrėžiu, kad partneriai yra visiškai atsakingi už tai, kad būtų užkirstas kelias bet kokioms Rusijos provokacijoms ir eksporto trikdžiams“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()