[Žinios trumpai] Rusijoje gimsta pasipriešinimas, kuris pasiruošęs didžiulei revoliucijai: prieš Putiną naudos jėgą (Video)  ()

Pasipriešinimo judėjimas Rusijoje auga kiekvieną dieną ir tai gali sukelti nenuspėjamų pasekmių Vladimirui Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politikas ir opozicionierius, buvęs Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas, aktyvus kovotojas su Putino režimu, Ilja Ponomariovas, tapo naujo politinio centro koordinatoriumi. Centras susikūrė, susijungus legionui „Rusijos laisvė“, kovojančiam Ukrainos pusėje, ir „Nacionalinei respublikonų armijai“, veikiančiai Rusijos Federacijos viduje.

„Ši idėja gimė, bendraujant su legionu. Nežinau, kas pirmasis tai pasiūlė, bet faktas yra tas, kad po Duginos nužudymo pas mus atkeliavo Rusijos laisvės legiono atstovai, taip ir gimė šis politinis centras“, – sakė Ponomariovas duodamas interviu Vladislavui Novikovui „Politeka Online“ laidoje.

„Tai naujas protesto judėjimo Rusijoje istorijos puslapis, nes iki šiol nei viena Rusijos politinė struktūra nėra deklaravusi atviros orientacijos į smurtinių protesto formų naudojimą. Mano nuomone, 2022 m. vasario 24 diena tiesiogiai panaikino bet kokius apribojimus šia tema, nes Rusijos Federacijoje yra atviro karo padėtis. Iš tikrųjų karas tęsėsi ilgą laiką, nuo 2014 m., tačiau jis buvo hibridinio pobūdžio, ir nemaža opozicinės struktūros žmonių dalis vis dar yra inercinėje būsenoje, kurioje būdamos nebuvo pasiruošusios pasakyti, kad taip, mes einame iki galo ir esame pasirengę kovoti“.

 

Ponomariovo teigimu, visa tai paruošti prireikė tam tikro laiko:

„Aš asmeniškai daug prie to dirbau, mano draugai, kolegos, pažįstami, kovotojai iš Rusijos ir Ukrainos. Visi brendo ir dabar pagaliau subrendo", - sakė jis.

Taip pat pokalbio metu Ponomariovas pabrėžė, kad norinčių įsilieti į jo politinį centrą žmonių vis daugėja, tačiau jiems žmonėms reikia įrodyti, kad jie tikrai pasirengę veikti, ne žodžiais, o veiksmais.

„Partizaninėse struktūrose žmonės yra pasirengę ką nors daryti. Ten yra ne tik respublikinė liaudies armija, yra ir karinga komunistų organizacija, ir „Juodojo tilto“ organizacija, ir aktyvios dešiniosios struktūros. Šios organizacijoa yra patyrusios realių nuostolių, tai yra žmonės, kurie žuvo akcijos metu. Yra žmonių, kurie buvo demaskuoti, ir yra specialiųjų tarnybų persekiojimi. Yra žmonių, kuriuos galėjome išvežti iš šalies jų nespėjant suimti. Daug įvairių atvejų“.

 

Aišku yra viena: pasipriešinimo judėjimas Rusijoje auga kiekvieną dieną, o tai gali sukelti nenuspėjamų pasekmių Vladimirui Putinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(3)
(93)

Komentarai ()