[Žinios trumpai] Precendentinis sprendimas Estijoje: už 40€ paramą karui skirtas kalėjimas ir 24 kartus didesnė bauda  (3)

Estijoje nuteista moteris, pervedusi 40 eurų Rusijos kariuomenei ir jos karinei invazijai į Ukrainą paremti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijoje nuteista moteris, kuri pervedė 40 eurų Rusijos kariuomenei ir jos karinei invazijai į Ukrainą paremti.

„Postimees“ žiniomis, nuteista rusė Olga Fiodorova, gyvenanti Kipre. Ji pervedė pinigus rusui Vladimirui Šilovui, kuris Rusijos kariuomenei gabeno dronus. Liepą už tai jį taip pat nuteisė Estijos teismas.

„Mūsų vaikinams“, – rašė Fiodorova banko mokėjimo paskirtyje, kuris buvo atliktas 2022 m. gegužės pabaigoje.

Nuteistoji Fiodorova jau nubausta, jai skirta 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmė – verta pabrėžti, kad lygtinai. Pagal susitarimą bausmė nebus vykdoma, jei moteris per 1 metų ir 8 mėnesių laikotarpį nepadarys tyčinio nusikaltimo. Fiodorova taip pat turi sumokėti 981 euro baudą.

Skelbdama sprendimą teisėja konstatavo, kad teismų praktika šiuo klausimu dar gana nedidelė, tačiau sutarta bausmė,  atsižvelgiant į kaltę, yra teisėta ir teisinga.

 

Verta paminėti, kad Estijoje už užsienio valstybės agresijos akto palaikymą baudžiama laisvės atėmimu iki 5 metų. Pagal Estijos įstatymus agresija laikoma ir įrangos, skirtos įvairių Rusijos kariuomenės padalinių kovinėms operacijoms, įsigijimas ir tiekimo finansavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(1)
(136)

Komentarai (3)