„Tai visai įmanoma, bet būtų tiesiog baisu“, – ilgametis NASA astronautas tiesiog pašiurpęs nuo grandiozinio Elono Musko plano

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-09-08 12:37
Reikia kolonizuoti Marsą pasiųsti mazochistus....
kestutisz 2022-09-08 13:13
Visais žmonijos laikais, visi kolanizatoriai (ar savo noru, ar vejami priešų) tokie buvo, niekam nebuvo perdaug patogu, ir patiems pirmiesiems ("pionieriams"?) naudos iš to buvo mažiausia, na nebent jei jau tikrai tikrai pats pirmas, ir dar pakankamai turtingas - tai gal istorijoje vietą gavo, kol visą darbą atlikinėjo visokie bevardžiai bėdžiai.
Laurynas19 2022-09-08 13:49
Na kai europiečiai atplaukė kolonizuoti Amerikos tai tikrai nebuvo panašu į Marsą. Vietiniai gyventojai juos pasitiko su vaišėmis, taip pat žemynas buvo toks derlingas ir dėkingas, kad dabar mes vargu ar galim tai įsivaizduoti. Europiečiai iškart pavergė tionykščias gentis, prievartavo jų moteris į valias, tikrino kardų aštrumą kapodamis vyrų rankas. Tai buvo rojus mazochistams. Neribota laisvė bei "malonumai", švariausias vanduo atneštas vergo tau po kojomis.
gytis13 2022-09-08 13:52
Ne visai, kolonizavimas buvo varomas tikintis kažko išlošti, rasti aukso, gauti daug žemės ar kažko panašaus. Tikrai ne skursti važiuodavo kolonistai į tolimus kraštus. O kad nesigaudavo - nieko stebėtino.
kestutisz 2022-09-08 15:49
Tai čia tipiniai šių laikų "orkai", tokie būna neprastai gyvena ir be jokio kolonizavimo. Aš labiau įsivaizduoju kokį https://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rush_of_1889 (na arba ukso karštinė) - ten gal ir nebuvo taip dramatiškai kaip fimuose, bet ir nebuvo situacija sukurta dėl būtent kolonistų gerovės . Tiesiog reikėjo, kad kažkas pradėtų įsisavinti žemes, kurti infrastruktūra, o po to jau labiau tikiu kad visitek vienaip ar kitaip perėmė. Vergas su entuziazmu yra kur kas efektyviau nei tiesiog vergas.