[Žinios trumpai] Po karalienės mirties Jungtinėje Karalystėje ir pasaulyje laukia dideli pokyčiai – keisis banknotai, monetos, pašto ženklai ir ne tik (Foto)  (1)

Po karalienės Elžbietos II mirties artimiausiais metais banknotai, monetos, pašto ženklai ir kiti nacionaliniai simboliai turėtų keistis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-09 [Žinios trumpai] Po karalienės mirties Jungtinėje Karalystėje ir pasaulyje laukia dideli pokyčiai – keisis banknotai, monetos, pašto ženklai ir ne tik (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataskaitose teigiama, kad Anglijos bankas pamažu pakeis visus banknotus ir monetas, kuriuose pavaizduotas karalienės Elžbietos II portretas, naujais su karaliaus Karolio III atvaizdu.

„The Guardian“ teigia, kad apyvartoje yra 4,5 milijardo svarų sterlingų banknotų, kurių bendra vertė yra 80 milijardų svarų (daugiau nei 92 milijardai dolerių), o pakeitimo procesas turėtų užtrukti apie dvejus metus. Kai 1952 m. karalienė Elžbieta II užėmė sostą, tik 1960 m. jos veidas pradėjo matytis ant 1 svaro banknotų.

Kol nebus atlikti pakeitimai, dabartiniai banknotai ir toliau bus teisėta mokėjimo priemonė.

„Kaip pirmoji monarchė, pavaizduota ant Anglijos banko banknotų, ikoniniai karalienės portretai yra kai kurių svarbiausių mūsų atliekamų darbų sinonimai. Dabartiniai banknotai su Jos Didenybės Karalienės atvaizdu ir toliau bus teisėta mokėjimo priemonė", - ketvirtadienį sakė Anglijos bankas.

 

Tikimasi, kad panašių pokyčių bus ir kitose Sandraugos sferose, kurias oficialiai valdo Britanijos monarchija ir kuriose yra Elžbietos II portretas. Pavyzdžiui, monarchės portretas yra ant 20 Kanados dolerių banknotų Kanadoje, monetų Naujojoje Zelandijoje ir Rytų Karibų jūros centrinio banko išleisto dolerio (kurį plačiai naudoja Karibų jūros salos).

Naujasis portretas

Tikimasi, kad karaliaus Karolio III portretas pasirodys po to, kai jis bus karūnuotas. Karališkoji monetų kalykla, atsakinga už JK monetų gamybą ir leidimą, prieš paskelbdama rekomendacijas išsiųs jas kancleriui ir gaus karališkąjį leidimą.

 

Karalius ant naujų banknotų ir monetų bus pavaizduotas  pasuktas į kairę, nes karališkoji tradicija diktuoja, kad monarchai ant monetų vaizduojami priešinga kryptimi, nei ir jų pirmtakai.

Himnas

JK himnas taip pat bus pakeistas į „God Save the King“ iš „God Save the Queen“. Tačiau žmonės gali ilgai prie jo pratintis, nes jis negiedamas nuo 1952 m. Tai taip pat yra nacionalinis himnas Naujojoje Zelandijoje ir karališkasis himnas Australijoje ir Kanadoje.

Pasai

 

Tikėtina, kad Didžiosios Britanijos pasų formuluotė pasikeis, nes vidiniame viršelyje parašyta „Jos Britanijos Didenybės Valstybės sekretorius prašo ir reikalauja Jos Didenybės vardu...“ Australijos, Kanados ir Naujosios Zelandijos pasai taip pat išduodami karūnos vardu.

Kita

Velionės karalienės veidas taip pat figūruoja ant pašto ženklų, o Elžbietos II Reginos akronimas EIIR yra pritvirtintas prie pašto dėžučių, todėl ir šį teks pakeisti. Tai taip pat taikoma policijos šalmų skiriamiesiems ženklams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)