[Žinios trumpai] Xi Jinpingas atvyko į Kazachstaną ir pirmiausia nusiuntė aiškų perspėjimą Putinui (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

P69 2022-09-15 11:51
Šiaip Kinija gali daug daugiau kuom pasiūlyti nei Rusija, nenustebčiau, kad daug šalių buvusios RU draugės pereis į Kinijos glėbį.
Benediktas 2022-09-15 12:42
Bet vakarams reiktų jau nelipti ant to pačio grėblio, kaip su Rusija, nes tai ne demokratinės valstybės raumenų auginimas, su kuria 99% reiks kariaut. Gamybą reikia iškelti iš Kinijos pas save arba į demokratiškas valstybes.
P69 2022-09-15 12:50
Aš irgi manau, kad reikėtų iškelti iš Kinijos, bet problema ta, kad nėra jokio mechanizmo kuris tai darytų ar stabdytu rinktis Kinija, o verslininkams svarbiausiai pelnas todėl renkasi Kinija. Aišku yra šalių kur pigiau galima pagaminti, tarkim Vietnamas ar kitos šalys, tačiau ne viską galima tose šalyse pasigaminti, nėra išvystyta viskas kaip Kinijoje. Dauguma neturi tiek finansų, kad patys statytusi sau fabrikus ar į tai finansuotų.
Benediktas 2022-09-15 13:13
Tai taip, mechanizmus turi valdžios sugalvoti - čia dabarties/ateities darbai artimiausi turėtų būti valdžių. Pasukti galvą žinoma reikės, bet toks ir yra jų darbas. Jei to nedarys - kariausim su ekonomiškai stipria Kinija ir su didele priklausomybe nuo jos. Tai geriau dirbti valdžioms su teisiniais reguliavimais gamybos iškėlimo. Čia turi būti bendra JAV, Kanados, Australijos, Japonijos, ES ir t.t. politika, po vieną šalys taip nedarys, nes bus žalinga jų ekonomikoms dėl konkurencijos. Aišku Kinija nesėdės rankas sudėjus, jau dabar manau papirkinėja politikus, kad to niekada nebūtų priimta. Taip, kaip Rusija papirkinėjo vakarus, kad pirktų iš jų dujas, naftą ir užmerkinėtų akis į karus.