Po grėsmingo Vokietijos perspėjimo Norvegija pakelia savo kariuomenę – spėjama, kur toliau smogs Putinas: tai būtų katastrofa Europai  (1)

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Feiser perspėjo Europos lyderius ruoštis „anksčiau neįsivaizduojamoms“ grėsmėms savo tautoms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-01 Po grėsmingo Vokietijos perspėjimo Norvegija pakelia savo kariuomenę – spėjama, kur toliau smogs Putinas: tai būtų katastrofa Europai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po avarijos „Nord Stream“ V. Putinas gali imtis Didžiosios Britanijos ar Norvegijos dujotiekių.

Kremlius gali nusitaikyti į vamzdynus, gręžimo įrenginius ir povandeninius kabelius, kurie yra labai svarbūs Vakarų šalims energetikos, bankininkystės, akcijų prekybos ir verslo srityse.

Norvegija jau perspėjo, kad siųs karius į naftos ir dujų platformų zoną jų saugoti. Didžiajai Britanijai, kuri yra sujungta su Norvegija dviem pagrindiniais dujotiekiais, kuriais tiekiama trečdalis šalies dujų, taip pat greičiausiai gresia pavojus, teigia „Daily Mail“.

Rusijos ekspertas, buvęs Užsienio reikalų ministerijos patarėjas Markas Galeotti neatmetė, kad būtent V. Putinas galėjo duoti įsakymą surengti sabotažą „Nord Stream“ teritorijoje.

Galbūt ši „akcija“ buvo savotiškas perspėjimas apie Maskvos ryžtą didesnėms provokacijoms Vakarų objektuose. Rusija taip pat gali sugadinti neseniai paleistą dujotiekį iš Norvegijos į Lenkiją.

Povandeniniai interneto kabeliai gali būti dar vienas Putino taikinys. Jų pažeidimas gerokai apsunkins europiečių gyvenimą, nors interneto visiškai „neparalyžiuos“.

 

Karininkas Geiras Hogenas Carlsenas iš Norvegijos mano, kad jo šalis turėtų labai rimtai žiūrėti į Rusijos Federacijos grėsmę. Faktas yra tas, kad Rusija gali atkeršyti Norvegijai už jos vietą ES degalų rinkoje ir dabar yra laikoma svarbiausia dujų tiekėja Europai.

„Dujų tiekimas Norvegijai šiuo metu yra bene didžiausias ir strategiškiausias sabotažo tikslas visoje Europoje“, – sakė Carlsenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(8)
(49)

Komentarai (1)