Kremliuje kyla didelis konfliktas: Prigožinas taip drėbtelėjo, kad „faktiškai sukilo prieš Putiną ir ima atrodyti laimėtoju“  ()

Prigožinas „sukilo“ prieš Putiną: elito konfliktas Kremliuje įgauna pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liūdnai pagarsėjęs milijardierius, PMC „Vagner“ lyderis, Kremliui artimas Jevgenijus Prigožinas suabejojo nepopuliariu diktatoriaus Vladimiro Putino sprendimu įvesti Rusijoje mobilizaciją. Tiesą sakant, jis „pervažiavo“ savo „šeimininką“.

Apie tai savo „Telegram“ tinklaraštyje rašo žinomas Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis.

Pastebėtina, kad V. Putinas suteikė Prigožinui net du „Rusijos didvyrio“ titulus, tikriausiai atsidėkodamas už „vagneriečių“ darbus. Dabar milijardierius iš tikrųjų maištauja prieš Rusijos Federacijos vadovą, kritikuodamas jo iniciatyvą, kuri ir taip nebuvo populiari tarp rusų.

Visų pirma Prigožinas pasiūlė siųsti į Ukrainą kariauti kaip mobilizacijos dalį ne civilius gyventojus, o į pensiją išėjusius karius.

„Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – sutelkti tuos, kurie niekada rankose nelaikė automato, įskaitant tuos, kurie atliko vienerių metų karinę tarnybą ir paleido po tris šovinius“, – sakė milijardierius.

 

Tokios kalbos, be abejo, patiks rusų pasauliui. O Putino fone Prigožinas ima atrodyti naudingesnis.

„RF vidinis elito konfliktas dėl nesėkmingos moGilizacijos (rus. Могила, liet. kapas, – Red.) nuolat auga ir plečiasi“, – pareiškė Belkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(5)
(53)

Komentarai ()