Rusijai neregėta gėda ir pažeminimas: milžiniška balsų persvara išmesta iš ICAO valdybos, iš karto prašosi priėmimo atgal  (3)

Rusija buvo pašalinta iš Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) valdybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pareikalavo antro balsavimo, tačiau tai buvo pavadinta „precedento neturinčiu“ reiškiniu ir prašymas buvo atmestas.

Tai pranešė „Reuters“.

Rusijai neužteko 86 balsų, reikalingų likti Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos valdyboje, kurią sudaro 36 šalys.

Anksčiau Kanados transporto ministras Omaras Algabra sakė, kad Kanada balsuos prieš Rusijos išrinkimą ICAO tarybos rinkimuose.

Žinoma, kad Rusijai nepavyko laimėti vietos taryboje, ji pareikalavo antrojo balsavimo, tačiau Asamblėjos prezidentas ir Pietų Afrikos civilinės aviacijos generalinis direktorius Poppy Hoza pavadino aplinkybes „beprecedentėmis“. O Prancūzijos atstovas sakė, kad kai balsavimas įvyksta ir rezultatai tau nepatinka, niekas neprašo kito balsavimo.

ICAO savo „Twitter“ puslapyje paskelbė į Tarybą įtrauktų šalių sąrašą, pagrįstą šeštadienį vykusio balsavimo rezultatais. Pirmajame balsavimo rate į Tarybą išrinktos Australija, Brazilija, Didžioji Britanija, Vokietija, Italija, Kanada, Kinija, JAV, Prancūzija ir Japonija.

Anksčiau Rusija kartu su G-7, Kinija, Brazilija ir Australija užėmė „pagrindinių oro transporto šalių“ vietas ICAO taryboje.

Organizacija laikė Rusiją atsakinga už suverenios Ukrainos oro erdvės pažeidimą ir oro uostų bombardavimą, o tai prieštarauja pagrindiniam 1944 m. susitarimui, kuriame išdėstyti pagrindiniai pasaulinės aviacijos principai.

 

Vakarai taip pat tvirtina, kad Rusija neteisėtai pasisavino šimtus užsienio lėktuvų, tačiau oficialus Kremlius tai neigia. Rusija kovą po invazijos į Ukrainą leido savo oro linijoms įtraukti iš užsienio kompanijų nuomotus lėktuvus į šalies orlaivių registrą. Tačiau bet kokia dviguba Rusijos vežėjų nuomojamų užsienio orlaivių registracija prieštarauja Čikagos konvencijos nuostatoms.

Maskva jau pareiškė, kad Rusijos Federacijos neišrinkimas į ICAO tarybą yra politinis. Rusija vis dar lieka ICAO nare ir toliau dirbs kaip organizacijos dalis, o tai neturės įtakos tarptautiniams skrydžiams iš Rusijos Federacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(374)
(9)
(365)

Komentarai (3)