Naujas diplomatinis skandalas – Kazachstanas pasiuntė Kremlių į vieną vietą, paskelbė, kad santykiai su Ukraina yra šios šalies, o ne Zacharovos reikalas  ()

Maskvai pareikalavus išsiųsti Ukrainos ambasadorių Piotrą Vrublevskį už neigiamas pastabas rusams, tarp Rusijos ir Kazachstano kilo diplomatinis skandalas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-06 Naujas diplomatinis skandalas – Kazachstanas pasiuntė Kremlių į vieną vietą, paskelbė, kad santykiai su Ukraina yra šios šalies, o ne Zacharovos reikalas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešėjos Marijos Zacharovos pretenzijos Kazachstanui sulaukė aštraus „atsakymo“. Astanoje jie pasipiktino Lavrovo spaudos sekretorės tonu ir pasodino ją į savo vietą. Ukrainos ambasadoriaus išsiuntimas neigiamas. Klausimai tarp Kazachstano ir Ukrainos išspręsti, informuoja „Informburo. Kazachstan“.

Oficialus Kazachstano užsienio reikalų ministerijos atstovas Aibekas Smadijarovas pažymėjo, kad Zacharovos pareiškimas neatitinka santykių „tarp lygiaverčių strateginių partnerių“, o jo šalies santykiai su Ukraina bus palaikomi išskirtinai dvišaliu režimu.

Be to, Kazachstanas mano, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai pasinaudojo situacija, žinodama, kad Ukrainos ambasadorius Piotras Vrublevskis vis tiek paliks Kazachstaną (jis tikrai netrukus bus pakeistas susitarus su Kyjivu – red.), ji nusprendė įpilti žibalo į ugnį ir padaryti šou, neva Maskva turi stiprią įtaką Astanai ir gali priversti priimti Kremliaus interesus atitinkančius sprendimus.

 

Zacharova nusprendė pasinaudoti situacija, kad pakenktų ar darytų spaudimą Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai ()