[Žinios trumpai] E. Muskas sumaltas į miltus - JAV skelbiamas galingas analitiko straipsnis  ()

Amerikiečių milijardierius akivaizdžiai bando kelti triukšmą aplink save, tačiau jis taip pat turėtų atkreipti dėmesį ne tik į rusų netikrus „referendumus", bet ir į visiškai teisėtus balsavimus Ukrainoje, vykusius anksčiau.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-06 [Žinios trumpai] E. Muskas sumaltas į miltus - JAV skelbiamas galingas analitiko straipsnis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio santykių tarybos vyresnysis mokslo darbuotojas Maxas Boothas apie tai rašo straipsnyje „Washington Post", praneša „Zn.ua".

Elonas Muskas pasiekė fantastiškos sėkmės kurdamas elektromobilius ir paleisdamas kosmines raketas. Tačiau tai, kad jis yra turtingiausias žmogus pasaulyje, nereiškia, kad jis sugeba išspręsti bet kokią žemės problemą.

M. Boothas rašo, kad E. Musko pasiūlymai kupini iliuzijų ir nežinojimo. Jis rodo į nepasotinamą amerikiečių milijardieriaus dėmesio troškimą. Ir daro prielaidą, kad savo žinutėmis jis to siekė. Tačiau Elono pasiūlytas planas nėra nei praktiškas, nei moralus.

Rusija įsiveržė į Ukrainą. O tarptautinė teisė draudžia rengti referendumus dėl klausimo, kurioje šalyje ukrainiečiai nori gyventi, net jei JT stebės šį balsavimą.

„Tai tarsi V. Putinas, įsiveržęs į Aliaską, reikalautų referendumo dėl to, ar valstijos gyventojai nori vėl tapti Rusijos dalimi", – aiškina M. Boothas.

Jis primena, kad ukrainiečiai jau aiškiai išsakė savo norus: daugiau nei 90% jų balsavo už nepriklausomybę 1991 metais, daugiau nei 90% palaiko savo šalies gynybos pastangas dabar. Todėl norint išsiaiškinti, kuriai šaliai nori priklausyti ukrainiečiai, referendumo nereikia. Tai jie jau demonstruoja kovose už savo laisvę, mokėdami didelę kainą.

 

Anot M. Bootho, E. Musko „tviterio" žinutės iliustruoja grėsmingą Rusijos propagandos įtaką.

Jis taip pat primena, jog Ukraina visada buvo neutrali, o NATO vis dar nepasirengusi suteikti jai narystės. Tačiau tai nesutrukdė V. Putinui įsiveržti į Ukrainą 2014 m. ir 2022 m.

M. Boothas primena: E. Muskas visiškai ignoruoja faktą, kad V. Putinas aneksavo keturis Ukrainos regionus.

 

Jis daro prielaidą, kad milijardierius apie Ukrainą žino labai mažai – nors turi gerų ketinimų.

Esminis V. Putino ir Ukrainos žmonių nesutarimas yra tas, kad ukrainiečiai laiko save vertais gyventi nepriklausomoje šalyje, kurioje su Vakarais palaikomi draugiški santykiai. O V. Putinas taip nemano, – primena M. Boothas. Karas būtų baigtas šiandien, jei diktatorius tiesiog atsisakytų savo imperialistinių svajonių. Tačiau kol tai neįvyks, mūšis tęsis. O taikos planai, kurie patenkintų V. Putino sugalvotus įvaizdžius, taikos nepriartins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(3)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: