[Žinios trumpai] Rusijos propagandos manevrai - „Kai traukiamės, reiškia, einame į priekį“ (Video)  ()

Kirillas Stremousovas yra Donecke gimęs Ukrainos išdavikas, kolaborantas, agitavęs už Chersono įtraukimą į Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stremousovas savo prorusiškomis pažiūromis garsėjo dar gerokai prieš Rusijos invaziją. Tiesą sakant, jis garsėjo daug kuo - ypač muštynėmis su kitais politikais ir policininkais. 2019 metais buvo įtariama, kad jis prisidėjo prie vietinio Chersono laikraščio redakcijos atakos ašarinėmis dujomis ir šaltaisiais ginklais.

Stremousovas taip pat svariai prisidėjo prie Rusijos propaguoto „JAV biolaboratorijų Ukrainoje“ mito skleidimo. COVID-19 pandemijos metu jis ragino Chersono gyventojus nedėvėti kaukių ir nesiskiepyti.

Dabar jis - tikras kolaborantas, todėl jį kviečia pasisakyti ir Rusijos televizijos laidose. Tiesiogiai per Rusijos propagandos kanalą „Rossija 24“ Stremousovas pareiškė - „Kai traukiamės, reiškia, einame į priekį“.

 

Taip jis apibūdino situaciją Chersono regione, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos kasdien išlaisvina vis naujas gyvenvietes, o Rusijos daliniai dešiniajame Dniepro krante rizikuoja būti atkirsti ir sunaikinti. Rusijos kariai sparčiai bėga, stengdamiesi išvengti visiško įstrigimo šioje teritorijoje. Tačiau pabėgti toli jiems gali būti rizikinga, nes Chersono praradimas būtų milžiniškas smūgis „Specialiajai karinei operacijai“.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: