[Žinios trumpai] Rusija tampa toksiška: Kinija atsisakė finansuoti „Aliexpress Russia“ - įmonė prie bankroto slenksčio  ()

Antrinės Vakarų sankcijos duoda rezultatų: nuo Rusijos nusisuka jos pagrindiniai partneriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonominiai santykiai su Rusijos Federacija tampa toksiški net jos pagrindiniams partneriams tarptautinėje arenoje. Šiuo atžvilgiu ne išimtis ir Kinija, kuri, kaip teigia užsienio žiniasklaida, po visapusės Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą, smarkiai mažina investicijas į Rusijos įmones, bijodama patirti antrines Vakarų sankcijas.

Kitas Pekino atitolimo nuo Maskvos įrodymas – interneto prekybos srityje veikiančios Kinijos bendrovės „Alibaba“ sprendimas įšaldyti buvusios Rusijos antrinės įmonės „Aliexpress Russia“ finansavimą, rašo „The Bell“.

„Alibaba“ pavyzdžiu pasekė ir „Aliexpress Russia“ investuotojai, dėl ko Rusijos įmonė buvo priversta uždaryti vietinę prekyvietę, pristabdyti savo paslaugos reklamavimą, atidėti stambias savo logistikos statybas ir atleisti daugiau nei pusę darbuotojų.

 

„Alibaba“ yra didžiausia „Aliexpress Russia“ investuotoja (47,85 proc.).

Leidinio pašnekovai pastebi, kad po vasario 24-osios Niujorko biržoje prekiaujamai „Alibaba“, glaudžiai susijusiai su Amerikos rinka, bendradarbiavimas su Rusijos įmone tapo nepriimtinas. Dėl Rusijos projekto niekas nesiruošia rizikuoti, ypač atsižvelgiant į menkas rinkos augimo perspektyvas karinio konflikto metu ir Vakarų ribojančias priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()