JAV generolas: Ukrainos kariai įgavo tokį pagreitį, kad jų nebegalima sustabdyti - skelbia, ką Ukraina padarys iki šių metų pabaigos ir kas bus vasarą  ()

Karo ekspertas generolas Benas Hodgesas įsitikinęs: „karas įžengė į naują etapą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas prisipažino, kad iki vasario 24 dienos pervertino Rusijos ginkluotųjų pajėgų jėgą, daugiausia dėl to, kad neįsivaizdavo, kokia korumpuota buvo Rusijos Gynybos ministerija. Tai, pasak Hodgeso, yra viena iš pagrindinių RF ginkluotųjų pajėgų nesėkmių per pastaruosius du mėnesius priežasčių, rašo „New Debate“.

„Po Limano žlugimo sekė Rusijos generolų ir kitų ekspertų skundų kakofonija, bandant paaiškinti, kas atsitiko. Vienas iš vyresniųjų Rusijos generolų paaiškino, kad visi meluoja. Melas tęsėsi per visą vadovavimo grandinę. Melagingi pranešimai apie tai, kas vyksta su kariuomene, jų buvimo vietą“, – aiškino Benas Hodgesas.

Generolas įsitikinęs: Ukrainos kariai įgavo tokį pagreitį, kad jų nebegalima sustabdyti.

Mobilizacija Rusijos Federacijoje

Yra daug tiek Rusijos kariuomenės, tiek Rusijos gyventojų motyvacijos stokos pavyzdžių. Šimtai tūkstančių karinio amžiaus vyrų visomis išgalėmis bėga už Rusijos Federacijos ribų, bandydami išvengti mobilizacijos. „Esu tikras, kad iki šių metų pabaigos Ukrainos kariai atstums Rusijos pajėgas prie sienų, o 2023 m. vasaros viduryje Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau kontroliuos Krymo pusiasalį“, - komentavo Hodgesas.

Naujas karo etapas

 

Anot eksperto, karas žengia į naują etapą ir tam yra keletas patvirtinimų:

„Manau, kad per pastarąsias kelias savaites trys įvykę įvykiai rodo, kad artėjama prie naujo karo etapo. Pirmasis – „dalinės mobilizacijos“ paskelbimas. Antrasis – „referendumo“ rengimas. Trečias – šių „referendumų“ rezultatų paskelbimas. Visi šie trys įvykiai rodo, kad Kremlius pripažįsta, kad reikalai blogėja, kad Kremlius turi bėdų“.

„Mobilizacija turėjo būti parengta, o ji buvo vykdoma chaotiškai. Rusijos gyventojai žinią apie mobilizacijos pradžią pasitiko be jokio entuziazmo. Šimtai tūkstančių vyrų padarė viską, kad nepatektų į karą“, – sakė jis.

 

Niekas pasaulyje šių „referendumų“ nelaiko teisėtais, niekas netiki, kad tai buvo laisva valios išraiška. Tai apgaulė, kaip teigia JT generalinis sekretorius, kitų tarptautinių organizacijų vadovai ir, svarbiausia, valstybių vadovai. Niekas jų nepripažįsta. Tačiau Kremlius nuėjo toliau ir paskelbė šias sritis Rusijos dalimi. Žinoma, norėdami pateisinti mobilizaciją, jie tvirtina, kad nori apsaugoti naujai aneksuotas Rusijos teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(3)
(61)

Komentarai ()