[Žinios trumpai] „Rusai, namo!“: vengrai išėjo į gatves, protestuoja prieš Orbano vykdomą politiką  (2)

Vengrija pasipiktinusi, kad Orbanas palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 23 dieną Budapešte buvo surengtas didelio masto mitingas. Vengrijos gyventojai išėjo į gatves su protestais dėl šalies vyriausybės politikos, dėl kurios išaugo infliacija ir kilo kainos.

Apie tai praneša „Reuters“.

Pažymima, kad protestuotojai reikalavo Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Obrano atsistatydinimo.

Mitingų dalyviai laikė plakatus su užrašais „Nėra mokytojų, be ateities“, „Rusai, namo!“. Žmonės mano, kad premjeras juos apgavo, mokėdamas nedidelį atlyginimą, o 20% slenkstį peržengusi infliacija toliau auga ir tampa nepakeliama.

Protestuotojai itin piktinosi, kad Orbanas palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kare prieš Ukrainą, šalį paversdamas parija. Ant kai kurių plakatų buvo galima pamatyti užrašus: „Rusai, namo!“.

 

Vengrijos vyriausybė, vadovaujama ministro pirmininko Viktoro Orbano, garsėja savo prorusiška pozicija. Visų pirma, prasidėjus visapusiškai invazijai į Ukrainą, ji ne kartą blokavo naujų sankcijų įvedimą Rusijai.

Rugsėjį Orbanas paragino ES iki šių metų pabaigos apskritai panaikinti visas sankcijas Rusijos Federacijai. Jis mano, kad tariamos sankcijos, o ne agresyvūs Kremliaus veiksmai yra ekonominių problemų, energetinės krizės ir infliacijos Europoje priežastis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(224)
(0)
(224)

Komentarai (2)