[Žinios trumpai] Liudininkė net klyktelėjo iš netikėtumo: nufilmuota, kaip Ukrainos naikintuvas juvelyriniu tikslumu smogė Rusijos raketoms (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NoWins 2022-10-24 21:43
Kažkodėl man atrodo, kad čia "missile failure/self destruction", o ne numuštas taikinys. Reiktų liautis technologijos.lt administracijai būt proukrainietiškos propagandos pakalikams ir tikrinti informaciją, kurią skelbia. Juokiatės iš rusijos propagandonų, bet patys tapote tokiais pačiais, tik kitos pusės. Tai darosi tendencija, skelbti fake info. Gėda.
Benediktas 2022-10-24 22:43
O kaip tu atskiri, kad tai self destruction, o ne drono numušimas? Kuo skirtųsi? Ar tik nebūsi Rusijos propogandistas?
NoWins 2022-10-25 14:21
1. Raketos pasigavusios taikinį, savo trajektoriją koreguoja eigoje, o ne chaotiškai, kaip matosi šiame video, greičiausiai sugedo krypties valdymas, nes šiaip raketos nekeičia krypties 90 laipsnių. 2. Tiek sparnuotosios raketos, tiek "mopedai" yra pakankamai dideli, jog eitų matyt vizualiai, šiame video matosi tik pati paleista raketa. 3. Aš nesu nei rusijos, nei Ukrainos prolagandistas. Realiai analizuoju pateiktą video.
Benediktas 2022-10-25 15:06
Nu nesimato, to drono, gal ir iš tikro yra taip, kaip sakai, bet jis kokia 10 kartų mažesnis už MIG'a ir gali būti pasisukęs tokiu kampu, kur užima mažiausią matomą plotą, plius jie balti, dangus debesuotas. Ne 90 l juda raketa, o Z formos kreive, negi taip negali judėti raketos medžiojančios taikinį. Net jei čia ištiktųjų self destruction, tai nemanau, kad tai kažkokia sudėtinga užduotis numušti naikintuvui juos, manau ne vienais jau ir numuštas taip. Tai pamačius video sakyti, kad čia feikas, reikia suprasti, kad jau gal keliolika taip buvo numušta, net jei čia feikas. Niekas čia nesiekė tai parodyti, kad ukrainiečiai kažkokį tai neįmanomą žygdarbį atliko.
Absoliutas 2022-10-25 17:43
Jeigu pamatei asila kuris teigia, kad nepalaiko nei rusijos, nei Ukrainos gali buti 100% tikras, kad tai rusoliubas ir dar greiciausiai Eurofobas.
NoWins 2022-10-25 18:28
Kokie čia kai kurie trumparegiai :) jei jau pasakai kas nesi kažkurios šalies *propagandistas*, tai vadinasi, nesi palaikytojas vienos ar kitos pusės :) Baikit cirkintis. Nemaniau, kad čia tiek maršistų gali būt.
Gastonio 2022-10-25 19:57
Sunku iš tokio video kažką pasakyti, nuolaužų nesimato (yra video, kur iš tiesų matosi numušimas ir krentančios nuolaužos), o sparnuota raketa yra žymiai didesnė negu oras-oras, kuri geriausiu atveju čia buvo R-73 su šilumine galvute. Kad galvutė užfiksuotų taikinį - irgi reikalingas atstumas, gal jis ir buvo pakankamas - iš šio video sunku įvertinti. Dėl paleistos raketos manverų - galbūt neatrodo per daug keistai, bent jau pati pradžia, ypač jei pas ukrainiečių Mig-29 vis dar yra veikiantys antšalminiai taikikliai, raketos galvutė gali "matyti" taikinį dideliu kampu lyginant su lėktuvo skrydžio kryptimi, tad paleidimo momentu ji kaip ir galėtų taip skrist. O šiaip ora-oras raketos staigių manevrų nedaro, turi labai ribotą kuro kiekį, o jam užsibaigus, kiekvienas staigus manevras stipriai sumažintu raketos skryžio energiją.