Norvegija imasi netikėtų veiksmų: skubiai didina kariuomenės kovinės parengties lygį – skelbiama, kas vyksta  ()

Šalies premjeras teigė, kad tokios priemonės nėra tiesiogiai susijusios su pavojumi Norvegijai, tačiau būtinos siekiant stabilizuoti saugumo situaciją, kurią sukrėtė Rusijos ir Ukrainos karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, spalio 31 d., Norvegijos premjeras Jonas Gahras Store susitiko su Norvegijos gynybos ministru Bjornu Arildu Gramu ir vyriausiuoju Norvegijos ginkluotųjų pajėgų vadu Eiriku Kristoffersenu. Jie aptarė Norvegijos saugumą, susijusį su Rusijos Federacijos karinėmis operacijomis Ukrainos teritorijoje.

„Ginkluotųjų pajėgų parengtis nuo lapkričio 1 d. bus stiprinama dėl karo Ukrainoje ir jo sukeltos politinės situacijos Europoje“, – sakė Jonas Gahras Store.

Kariuomenės personalui tai reiškia, kad užduotys ir veiklos bus keičiamos atsižvelgiant į besikeičiančius prioritetus.

Premjeras taip pat teigė, kad padidinta kariuomenės parengtis nėra atsakas į konkrečią grėsmę Norvegijai ir pabrėžė, kad nėra pagrindo manyti, kad Rusija nori tiesiogiai įsiveržti į Norvegiją ar kitą šalį.

 

„Tai darome siekdami užtikrinti, kad Norvegija būtų gerai pasirengusi ir pajėgi susidoroti su rimčiausia saugumo situacija, su kuria susidūrėme per dešimtmečius“, – sakė jis.

Savo ruožtu vyriausiasis Norvegijos ginkluotųjų pajėgų vadas teigė, kad Norvegijos karinis jūrų laivynas didins patruliavimą jūroje, anot jo, įtampa išliks mažiausiai vienerius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()