[Žinios trumpai] Ko nedaro JAV, padarys Norvegija? Svarsto suteikti Ukrainai galingą ir modernią oro gynybą  ()

Norvegija svarsto suteikti Ukrainai modernią oro gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijos parlamentas pradėjo svarstyti ginklų tiekimo Ukrainai klausimą.

Apie tai praneša „Militarnyi“.

„Norvegija turi priešlaivinę atakos raketą NSM – tai modernus ir galingas ginklas, galintis pakeisti Ukrainos ir Rusijos karo eigą. Manau, kad NSM turėtų būti perkeltas į Ukrainą. Tas pats pasakytina ir apie pirmaujančias Norvegijos priešlėktuvinių raketų sistemas NASAMS – tai sistemos, kurios turėtų būti pristatytos į Ukrainą, siekiant sustiprinti jos oro gynybą“, – sakė Norvegijos parlamentaras Ola Elvestuen.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Kitas Norvegijos parlamentaras Rasmus Hansson pritarė idėjai sustiprinti Ukrainą ir jai perduoti modernią NASAMS oro gynybą, taip pat artileriją.

NSM (angl. Naval Strike Missile) yra vidutinio nuotolio priešlaivinė raketa. Sukūrė ir pagamino Norvegijos įmonė „Kongsberg“.

 

NSM varoma TRI-40 turboreaktyviniu varikliu. Maksimalus paleidimo nuotolis – 185 km, kovinės galvutės svoris – 120 kg.

NSM naudojama Norvegijoje, Vokietijoje, JAV, Lenkijoje ir Malaizijoje.

Oro gynybos sistemas NASAMS gamina amerikiečių korporacijos „Raytheon Technologies“ ir Norvegijos koncerno „Kongsberg“ konsorciumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()