[Žinios trumpai] Ukraina skelbia, kiek liko gyventi rusų kariams, kurie kasė apkasus Černobylio elektrinės prieigose  ()

Ypatingai radioaktyviomis medžiagomis užterštas Raudonasis miškas yra labai pavojingas. Jam teko didelė dalis iš 1986 metais sprogusios Černobylio Atominės Elektrinės pakilusių radioaktyvių medžiagų. Tačiau rusų kariai čia kasė apkasus ir namo vežė šiose apylinkėse vogtus daiktus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-13 [Žinios trumpai] Ukraina skelbia, kiek liko gyventi rusų kariams, kurie kasė apkasus Černobylio elektrinės prieigose  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greičiausiai Rusijos pajėgos manė, kad Černobylio elektrinės apylinkėse vyks aršūs mūšiai, tačiau Ukrainos pajėgos šią teritoriją atgavo tada, kai rusai pasitraukė patys. Ukrainiečiai pašiurpo pamatę, kad sprogusios atominės elektrinės apylinkėse rusai kasė apkasus. Buvo pasirodę pranešimų, kad jokių apsaugos priemonių nedėvėję kariai susirgo radiacine liga, būta ir žuvusiųjų.

O kaip tie, kurie dabar galvoja, kad iš Černobylio išėjo tokie sveiki, kokie čia ir atvyko?

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Ukrainos vidaus reikalų ministras Denisas Monastirskis teigia, kad atsitraukiantys Rusijos kariai vogė viską, įskaitant ir kadaise čia dirbusių ir gyvenusių žmonių paliktus indus, buities rakandus ir įvairias atsargines dalis. „Dabar jie patys yra vaikštantys radiacijos šaltiniai“, teigia ministras.

Pasak Monastirskio, ekspertai mano, kad tie, kurie Raudonajame miške kasė apkasus, greičiausiai gyvens ne ilgiau nei metus. Raudonasis miškas yra ypatingai radioaktyviomis medžiagomis užteršta zona prie Černobylio atominės elektrinės, nes čia 1986 metais nusėdo didelė dalis iš sprogusio reaktoriaus pakilusių medžiagų.

 

Šiuo metu Černobylio atominę elektrinę saugo Ukrainos nacionalinės gvardijos kariai. Teritorija yra tiriama siekiant įsitikinti, kad ji nėra užminuota.

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: