[Žinios trumpai] Pagalba iš dangaus - audros ir lietūs sugriovė rusų grandiozinio puolimo planus  ()

Kai Rusija dar tik rinko ir grupavo pajėgas prie Ukrainos sienų, ekspertai kartojo, kad puolimas turėtų įvykti žiemą, nes rusų technika strigs pavasariniame grunte. Tai, aišku, buvo nesąmonė, paremta išsigalvojimu, kad Ukraina kris per 3 dienas ar savaitę. Karai pavasarį nesustoja. Tačiau pagalbos iš dangaus Ukraina visgi sulaukia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai atsitraukiant iš Šiaurės Ukrainos ir didžiulėmis kolonomis traukiant į rytus, akivaizdu, kad karinės technikos judėjimą lėtina tai, kad jai reikia likti ant asfaltuotų kelių. Taip formuojasi labai tankios kolonos, kurias gali atakuoti Ukrainos dronai ir artilerija. Be to, Rusijos atsargų sunkvežimiai ir karinės mašinos tampa priklausomomis nuo infrastruktūros, nes nusukimas nuo kelio gali reikšti įklimpimą. Tai nulėmė ilgi pavasariniai lietūs.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6237

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Sergejus Gaidajus, Luhansko regiono karinės administracijos vadovas, teigia, kad užvakar rusai link fronto linijos ėmė gabenti sunkiąją karinę techniką, bet juos sustabdė lietus. Tiksliau, klampiais purvynais virstanti dirva. Lietus tęsis ir toliau, ir Gaidajus yra įsitikinęs, kad Luhanske tai bus naudinga Ukrainai.

 

Bet orai ukrainiečiams padeda ne tik sausumoje. Net jei Rusijos pajėgos ir svajotų apie išsilaipinimą Odesoje, dabar tai būtų neįmanoma dėl audringų orų Juodojoje jūroje, kurie, greičiausiai prastės. Žinoma, raketinių atakų grėsmė nuo to nemažėja.

(87)
(0)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: