[Žinios trumpai] CNN: Rusija nesugebėjo sumokėti užsienio skolos - turi 30d. arba bus tai, kas nutiko daugiau nei prieš 100 metų  ()

Rusija nevykdo įsipareigojimų dėl užsienio skolos, praneša CNN, remdamasis kredito reitingų agentūra S&P. Ji nebepriima nei eurų, nei dolerių už dujas, tiekiamas į „nedraugiškas šalis...“ Vokietija į naują mokėjimo už dujas schemą reagavo nenoriai...


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-13 [Žinios trumpai] CNN: Rusija nesugebėjo sumokėti užsienio skolos - turi 30d. arba bus tai, kas nutiko daugiau nei prieš 100 metų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija bandė atsiskaityti rubliais už dvi doleriais denominuotas obligacijų emisijas, kurių terminas baigėsi balandžio 4 d., teigiama penktadienį paskelbtame S&P pranešime. Agentūra teigė, kad tai prilygsta „atrankiniam mokesčiui“, nes investuotojai vargu ar galės paversti rublius į „dolerius, kuriuos jie skolingi“, ne tik įsipareigojimus, prisiimtus už visą skolą.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6237

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Pagal S&P, atrankinis įsipareigojimų nevykdymas skelbiamas, kai ūkio subjektas ne tik neįvykdo tam tikro įsipareigojimo, bet nevykdo įsipareigojimų, prisiimtų už visą skolą.

Maskva turi 30 dienų lengvatinį laikotarpį nuo balandžio 4 d. sumokėti reikalingą sumą ir palūkanas, tačiau S&P teigė nesitikinti, kad Maskva juos pavers doleriais, atsižvelgiant į Vakarų sankcijas, kurios kenkia jos „techninei valiai ir gebėjimui vykdyti įsipareigojimus“. Visiškas valiutos blokavimas būtų pirmasis Rusijoje per daugiau nei šimtmetį, nuo tada kai Leninas atsisakė pripažinti caro vyriausybės išleistas obligacijas (taip pat įsipareigojimus, kuriuos prisiėmė carinė imperija, įskaitant Rumunijos iždo, deponuoto Maskvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()