[Išsami tema] BBC analizė: galimos priežastys, kodėl Rusija kare Ukrainoje praranda tiek daug tankų (Video)  ()

Manoma, kad Rusija per du mėnesius nuo įsiveržimo į Ukrainą prarado šimtus tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertai šiuos nuostolius priskiria pažangiems prieštankiniams ginklams, kuriuos Vakarų šalys davė Ukrainai, ir prastu būdu, kuriuo Rusija naudoja savo tankus.

Kokie yra Rusijos tankų nuostoliai?

Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia, kad Rusija prarado daugiau nei 680 tankų.

Tuo tarpu „Oryx“ – karinės ir žvalgybos tinklaraštis, kuriame skaičiuojami Rusijos kariniai nuostoliai Ukrainoje pagal nuotraukas, atsiųstas iš karo zonos – teigiama, kad Rusija prarado daugiau nei 460 tankų ir daugiau nei 2000 kitų šarvuočių.

„Rand Corporation“ ir IISS duomenimis, konflikto pradžioje Rusija iš viso turėjo apie 2700 pagrindinių kovos tankų.

Kiek veiksmingi buvo prieštankiniai ginklai?

Konflikto pradžioje JAV tiekė Ukrainai 2 000 prieštankinių raketų „Javelin“ ir nuo to laiko išsiuntė dar mažiausiai 2 000.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6244

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

Pasak jų gamintojo „Lockheed Martin“, „Javelin“ gali būti iššaunama taip, kad raketa sprogtų tanko viršuje, kur šarvai yra silpniausi.

Daugelis rusų tankų yra aprūpinti reaktyviais šarvais, kurie sugeria raketų smūgį. Tačiau „Javelin“ turi dvi kovines galvutes. Viena susprogdina reaktyvius šarvus, o antroji pramuša apačioje esančią važiuoklę.

JK taip pat išsiuntė mažiausiai 3600 NLAW raketų. Jie taip pat suprojektuoti taip, kad sprogtų, kai praeina per palyginti atvirą tankų bokšto viršų.

„Javelin ir NLAW yra labai stiprūs“, – sako Nickas Reynoldsas, Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (RUSI) sausumos karo tyrimo analitikas. „Be šios mirtinos pagalbos padėtis Ukrainoje būtų visai kitokia“.

Be to, JAV tiekia Ukrainai 100 prieštankinių dronų „Switchblade“. „Kamikadzės“ dronais vadinami bepiločiai orlaiviai gali skristi virš taikinio kilometrų atstumu nuo operatoriaus, o tada nukristi ant tanko viršaus, sunaikindami jį su kovine galvute.

 

Kiek kalta Rusijos taktika?

Šiuo metu Rusijos kariuomenė veikia per bataliono taktines grupes (BTG), kurios yra savarankiški kovos vienetai, sudaryti iš tankų, pėstininkų ir artilerijos.

Tiksli šių vienetų sudėtis gali skirtis, tačiau paprastai juos sudaro daug šarvuočių, bet palyginti nedaug pėstininkų kariuomenės.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()