[Žinios trumpai] Iki šiol buvo tik gėlytės. Jungtinės Valstijos perspėjo dėl naujojo Rusijos karių vado žiaurumo Ukrainoje  ()

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas sakė, kad JAV tikisi naujų žiaurių išpuolių prieš civilius iš generolo Aleksandro Dvornikovo, kurį V. Putinas metė į karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sullivanas tai pasakė „State of the Union“ programoje, informuoja „The New York Times“.

Baltieji rūmai pažymi, kad šis generolas taps dar vienu karo nusikaltėliu.

„Šis konkretus generolas turi savo veiklos istoriją, kurioje pasireiškė jo žiaurumas prieš civilius kituose karo veiksmuose, ypač Sirijoje. Iš jo galime tikėtis daugiau šiame karo etape (Ukrainoje – UNIAN). Šis generolas bus tik dar vienas kaltininkas, vykdantis nusikaltimus ir žiaurumus prieš civilius Ukrainoje“, – sakė Sullivanas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6245

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Sirijoje A. Dvornikovas surengė taikių miestų ištisinį sprogdinimą. Jis buvo išdegintos žemės taktikos šalininkas. Aleksandras Dvornikovas savo įsakymais išprovokavo staigų pabėgėlių srautą į Europą.

Tokiai nuomonei pritarė informacijos ir konsultacijų bendrovės „Defense Express“ direktorius Sergejus Zgurecas. Jis radijui NV sakė, kad generolas kariavo Sirijoje ir Čečėnijoje. Kovų metu A. Dvornikovas buvo ypač žiaurus su civiliais gyventojais.

„Jis turi patirties slopinant situaciją Čečėnijoje, Grozne 2000 m. A. Dvornikovas taip pat vadovavo grupei Rusijos karių Sirijoje. Jis turi politinių rėmėjų Kremliuje, buvo kandidatas į gynybos viceministro postą, kol buvo paskirtas oro gynybos generolu. Tai žmogus, turintis tam tikrų politinių ambicijų ir karinės patirties“, – sakė S. Zgurecas.

 

Čečėnijoje ir Sirijoje Dvornikovas taikė tą pačią praktiką.

„Kai buvo sutiktas pasipriešinimas ant žemės, artilerija ir lėktuvai buvo naudojami siekiant visiškai sunaikinti sritis, kuriose tas pasipriešinimas galėjo vykti, o tuose miestuose, kur pasipriešinimas tęsėsi, buvo naudojamas cheminis ginklas. Tai toks primityvus karinės mašinos būdas“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: