[Žinios trumpai] Tai būtų skaudus smūgis Rusijai: JAV gali duoti Ukrainai ginklų smogti Rusijos aerodromams  (1)

JAV gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks teigia, kad JAV Ukrainai gali suteikti ir labai pajėgių vidutinio nuotolio ginklų. Rusijai tai būtų labai rimtas smūgis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Kathleen Hicks nedetalizuoja, kokie tai galėtų būti ginklai, teigiama, kad jie suteiktų Ukrainai galimybę atakuoti Rusijos teritorijoje esančius aerodromus, iš kurių dabar puldinėjami Ukrainos miestai. Tiesa, panašu, kad sprendimai dar nėra priimti.

Didesnio nuotolio raketos bei dronai leistų Ukrainai išlaikyti priešą per ištiestos rankos atstumą. Be to, Ukraina galėtų efektyviai sutraukyti Rusijos atsargų tiekimo maršrutus taip stabdyti Rusijos pajėgų puolimą. Efektyvus infrastruktūros - aerodromų, degalų saugyklų, tiltų ir geležinkelių - naikinimas Rusijos pusėje tikrai turėtų ir psichologinį poveikį vietinei populiacijai. Laiku nepažabotas ir dešimtmečiais augintas žvėris iš Ukrainos gali grįžti namo. Ir labai alkanas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Kol tie pagalbos paketai nėra paskelbti, nenorėčiau užbėgti už akių prezidento sprendimams. Tačiau tie paketai juda labai greitai“, sakė Hicks ir patvirtino, kad JAV tikrai svarsto ilgesnio nuotolio ginklų perdavimą Ukrainai. Anksčiau pranešta, kad JAV svarsto artilerijos bei sraigtasparnių perdavimą Ukrainai. Artilerijos Ukraina turėtų gauti ir iš Slovakijos bei, galbūt, kelių kitų kaimyninių valstybių. Tuo tarpu Jungtinė Karalystė ir Norvegija Ukrainai ketina tiekti priešlaivines raketas. Taigi, Ukrainos gynybos galimybių atstumai auga.

 

JAV taip pat patvirtino, kad ir toliau padeda Ukrainai žvalgybine informacija bei amunicija.

 

(111)
(0)
(111)

Komentarai (1)