[Žinios trumpai] Kaip gaidžio formos keraminis ąsotis tapo pasipriešinimo simboliu Ukrainoje  ()

Kai Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu vaikštinėjo po Kyjivą, viena moteris jiems padovanojo po vieną keraminį ąsotį. Na, ne šiaip ąsotį, o gaidžio formos indą, kuris jau yra tapęs Ukrainos stiprybės simboliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug kas mano, kad ąsotis-gaidys išpopuliarėjo dėl to, kad subombarduotoje Borodiankoje stipriai apgriautame daugiaaukštyje buvo pastebėtos vis dar kabančios virtuvinės spintelės. Virtuvės nebėra, o ant spintelių vis dar stovi gaidys ir dabar iš aukštai apžvelgia Rusijos karių suniokotą peizažą.

Atrodo, kad išdidusis gaidys visiškai nekreipia dėmesio į chaosą, o trapus jo korpusas išliko nepaisant to, kad beveik nebeliko pastato. Byrantys gelžbetonio blogai gaidžio nekliudė ir jis stovi toks pat stiprus ir išdidus kaip Ukraina.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tačiau gaidžio formos ąsotis nėra naujas simbolis. „Instagram“ puslapis Ukraine.ua pasakoja, kad slavams gaidžio atvaizdas - tai saulės ir ryto simbolis. Kiekvieną rytą užgiedantis gaidys slavams nuo seniausių laikų yra „gyvenimo vadovas, taikos Žemėje lyderis, Dievo valios pranašas“.

Be to, tokie ąsočiai sovietų laikais buvo masiškai gaminami Vasilkivo mieste netoli Kyjivo, todėl daugybė žmonių Ukrainoje turi bent vieną tokį gaidį ir savo virtuvėje. Ukrainiečiai atpažįsta gaidį ir mato, kaip jis išsilaikė Borodiankoje. Išsilaikys ir Ukraina.

 

Beje, daugybė žmonių iš viso pasaulio dabar norėtų tokio gaidžio savo virtuvėje. Kai kurie tikisi, kad Ukraina juos gamins ir žmonės juos pirkdami galės paremti po karo kilsiančią šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()