„Starlink“ nebepaveža – skelbia, kas vyksta ir ką darys Muskas  ()

Elono Musko „SpaceX“ apribos „Starlink“ interneto ryšio pralaidumą piko valandomis tiems vartotojams, kurie suvartoja daugiau nei 1 TB duomenų srauto per mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakeitimai įsigalios nuo kito mėnesio pradžios, rašo „The Verge“.

Nuo šiol „Starlink“ klientai kiekvieną naują mėnesį pradės „Prioritetinė prieiga“ tarifu, kuris seka, kiek duomenų žmogus sunaudoja laikotarpiu nuo 7:00 iki 23:00 val. Jei vartotojas viršys 1 TB informacijos limitą, paskyra iki mėnesio pabaigos bus perkelta į paketą „Pagrindinė prieiga“ su mažesniu duomenų vartojimo srautu. Paprasčiau tariant, duomenų perdavimo greitis sulėtės.

Tuo pačiu metu nebus atsižvelgta į ryšio srauto dydį nuo 23 iki 7 valandos ryto, todėl naktį galėsite atsisiųsti bet ką – kaip senais gerais laikais. Pavyzdžiui, atsisiųskite didelės apimties žaidimą arba sukurkite atsarginę įrenginio kopiją debesyje.

„SpaceX“ pažymi, kad kol kas jų kosminis internetas yra „ribotas išteklius“, kuris augs, kai bus paleista daugiau palydovų, tačiau kol kas bendrovė turi „reguliuoti tinklą, kad subalansuotų srauto paklausą“. Tikimasi, kad paleidus naujus palydovus, ribos išsiplės.

Ukrainoje atsiras viešieji „Wi-Fi“ prieigos taškai iš „Starlink“

Iki mėnesio pabaigos Ukrainoje bus dislokuoti viešieji „Wi-Fi“ taškai, kurie suteiks prieigą prie interneto dingus elektrai. Jie veiks su „Tesla Powerwall“ baterijomis ir iš Elono Musko gautais „Starlink“ terminalais.

 

Skaitmeninės plėtros ministerija šiai iniciatyvai planuoja panaudoti dalį iš 1570 „Starlink“ terminalų, kuriuos Ukraina gaus iš Lenkijos. Ukrainoje „Starlink“ palydovinis internetas oficialiai paleistas vasario 26 d.

„Starlink“ kompleksai suteikia galimybę gauti aukštos kokybės interneto ryšį bet kokiomis sąlygomis ir atokiausiuose regionuose, o tai padeda Ukrainos kariuomenei atlikti savo užduotis. Jie taip pat naudojami civiliniams tikslams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()