[Žinios trumpai] Indija labai nepatenkinta Maskvos veiksmais: Lavrovas gavo rimtą perspėjimą  (1)

Indijos užsienio reikalų ministerijos vadovas sakė S. Lavrovui, kad dabar ne laikas kovoti. Indija paragino Rusiją nedelsiant nutraukti karą su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos užsienio reikalų ministras Subrahmanyam Jaishankar per derybas su Rusijos diplomatinės atstovybės vadovu Sergejumi Lavrovu paragino valstybę agresorę nutraukti karą prieš Ukrainą. S. Jaishankar, ragindamas Rusijos pusę pasiekti taiką, pabrėžė, kad pasaulio ekonomikoje valstybės yra „labai tarpusavyje susijusios" ir šie karo veiksmai gali rimtai paveikti šalis kitose žemės rutulio dalyse.

„Dabar ne karo era", – sakė S. Jaishankar, ragindamas Kremlių grįžti prie dialogo. Žinoma, tai svarbus signalas Maskvai, juolab kad Indija dalyvavo derinant grūdų sandorį, o vėliau kalbėjosi su Rusijos Federacija apie patraukimą iš Zaporožės atominės elektrinės. Indijos atstovas taip pat dar kartą pasisiūlė tarpininkauti, jei taikos derybos būtų atnaujintos.

 

„Mes vienareikšmiškai esame taikos, pagarbos tarptautinei teisei ir JT Chartijai pusėje", – pridūrė diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)