[Žinios trumpai] Tai tiesiog neįtikėtina: pati Zacharova oficialiai prašo Ukrainos derybų su Rusija (Video)  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešėja pabrėžia, jog Maskva neatsisako taikos derybų idėjos. Ukraina, atsakydama, nurodo keletą sąlygų, iš kurių pagrindinė – okupacinės kariuomenės išvedimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-10 [Žinios trumpai] Tai tiesiog neįtikėtina: pati Zacharova oficialiai prašo Ukrainos derybų su Rusija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova komentavo Vakarų pareigūnų teiginius, kad Maskva tikrai nepasirengusi deryboms su Kyjivu.

„Rusijos pasirengimas deryboms, pabrėžiu, išlieka nepakitęs. Leiskite dar kartą pabrėžti, ir tai turėtų dar kartą suvokti partneriai: mes vis dar esame atviri deryboms, niekada jų neatsisakėme, esame pasirengę jas vesti, žinoma, atsižvelgdami į šiuo metu besiformuojančias realijas".

Kaip Rusija siekia derybų?

Pažymėtina, Rusijos vadovybei supratus, kad kovos lauke su Ukraina susidoroti neįmanoma, raginimai pradėti derybas ėmė skambėti kone kasdien.

Pavasarį Rusija reikalavo Ukrainos pasidavimo, dabar Maskva nori, kad Kyjivas bent pradėtų pokalbį.

Ta pati Marija Zacharova lapkričio 2 dieną sakė, kad Rusija laukia signalų iš Ukrainos apie norą grįžti prie derybų proceso, „atsižvelgiant į naujas teritorines realijas ir situaciją pasaulyje". Ukraina pastebi, jog rusai dabar negali diktuoti sąlygų.

 

Lapkričio 8 d. Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenko patikino, kad Maskva nekelia jokių išankstinių sąlygų Kyjivui sėsti prie derybų stalo. Prezidento V. Zelenskio biuras atmetė šį pareiškimą ir pavadino jį „žodžių žaismu".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(1)
(135)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()