[Žinios trumpai] Neįtikėtina: Kinija viešai išsakė nepasitenkinimą Rusijos veiksmais  ()

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Kinijos ministras pirmininkas Li Keqiangas viršūnių susitikime Kambodžoje pabrėžė, kad branduoliniai ginklai negali būti naudojami taip, kaip teigia Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per viršūnių susitikimą Rytų Azijos valstybių asociacijoje Kambodžoje Kinijos Liaudies Respublikos ministras pirmininkas Li Keqiangas pabrėžė, jog Pekinas yra nepatenkintas neatsakinga strateginės partnerės Rusijos Federacijos branduoline retorika. Tai pranešė „Reuters", remdamasi aukštu JAV administracijos pareigūnu, kurio pavardė nebuvo atskleista.

Kaip nurodyta, Li Keqiangas kartu su JAV prezidentu Joe Bidenu dalyvavo lapkričio 13 d. Rytų Azijos viršūnių susitikime.

Kinijos premjeras išsamiai kalbėjo apie Kinijos politiką Ukrainos atžvilgiu. Savo kalboje jis taip pat aiškiai pabrėžė suverenitetą.

„Li Keqiangas aiškiai pabrėžė suverenitetą, neatsakingumą dėl branduolinių grėsmių, būtinybę užtikrinti, kad branduoliniai ginklai nebūtų naudojami taip, kaip kai kas užsiminė", – žurnalistams sakė vienas JAV pareigūnas.

 

Jis taip pat teigė, kad Pekine neabejotinai jaučiamas tam tikras diskomfortas dėl neapgalvotos Kremliaus retorikos ir Rusijos aktyvumo. Kinijos vadovus stebina ir net kiek glumina Rusijos karinės „specialios operacijos“ prieš Ukrainą eiga.

Vakarai apkaltino Rusijos Federaciją neatsakingais pareiškimais dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo kare su Ukraina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()