[Žinios trumpai] Įvardintas Ukrainos „tikslas numeris 1“ po Chersono išlaisvinimo  ()

Po Chersono išvadavimo nėra kada švęsti - jau žinoma, kuris miestas taps pagrindiniu Ukrainos pajėgų tikslu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas mano, kad okupantai supranta, kad po Chersono Melitopolis bus Ukrainos pajėgų tikslas Nr. 1.

Išvadavusios Chersoną ir visą dešinįjį Dnipro krantą Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali pradėti kontrataką Zaporižės srityje, siekdamos išlaisvinti Melitopolį, kuris tapo savotiška Rusijos karine baze. Pajėgos prie miesto priartės iš dviejų pusių – Chersono ir Zaporižės.

Anot laikinai okupuoto ​​ Melitopolio meri Ivanas Fiodorovo, priešai ne tik patį Melitopolį, bet ir visą regioną pavertė karine baze.

Karinės technikos kolonos iš Chersono ir Tokmako apylinkių kasdien keliauja į Melitopolį. Miesto perimetre aktyviai statomi įtvirtinimai. Okupantai įsikuria namuose, mokyklose, vaikų darželiuose. Karinė technika stovi tiesiog gyvenamųjų namų kiemuose. Okupacinė valdžia uždraudė civiliams gyventojams artintis prie aerodromo teritorijos. 

 

Melitopolis prieš karą buvo 150 tūkstančių žmonių miestas. Kadangi Rusija apsiskelbė, kad aneksuoją Zaporižę, bet dar nekontroliuoja jos administracinio centro, Melitopolis yra okupacinių pajėgų susitelkimo vieta ir statytinės valdžios buveinė.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: