[Žinios trumpai] Sergejus Lavrovas visgi ligoninėje? Rusija mokosi, kad nuo internautų nieko nenuslėpsi  ()

Šiandien buvo pranešta, kad vos į Balį atvykęs Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas buvo paguldytas į ligoninę dėl jį galimai kamuojančių širdies problemų. Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerija suskubo tai neigti ir nufilmavo vaizdo įrašą su, kaip jie teigia, visiškai sveiku Lavrovu. Bet ar jis tik ne ligoninėje?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-14 [Žinios trumpai] Sergejus Lavrovas visgi ligoninėje? Rusija mokosi, kad nuo internautų nieko nenuslėpsi  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lavrovas yra Indonezijoje, Balyje, kur atvyko dalyvauti G20 viržūnių susitikime. Iš karto po to, kaip skelbė žiniasklaida ir net kai kurie Balio pareigūnai, Lavrovas buvo išvežtas į ligoninę, nes galimai sustreikavo jo širdis. Rusija suskubo tai neigti - Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerija savo „Twitter“ puslapyje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas Lavrovas. Tačiau įrašas kelia klausimų.

 

Lavrovas teigia, kad norėtų, jog Vakarų žiniasklaida būtų sąžiningesnė. Kalbama, tikriausiai, apie „The Associated Press“, bet pats Balio gubernatorius I Wayanas Kosteris sakė, kad Lavrovas buvo ligoninėje.

Bet vaizdo įraše Lavrovas užfiksuotas dirbantis - besiruošiantis susitikimams. Kodėl ne prie rašomojo stalo? Ir kur jis apskritai yra?

Internautai mano, kad jis - privačioje ligoninėje BIMC (8°47'54.8"S 115°13'42.0"E). Tai - prabangi, uždara gydymo įstaiga šalia golfo laukų. Taip manyti leidžia Lavrovo fone matomi medžiai, pastato architektūra ir reljefas. Kituose vaizdo įrašuose Lavrovas rodė ir baseiną, kuris taip pat yra toje ligoninėje. Tokiais geolokacijos metodais, pagrįstais atvirųjų šaltinių peržiūra (įskaitant „Google Maps“ ir „Earth“), naudojasi daugybė analitikų, žurnalistų ir puslapių. Jie naudojami, pavyzdžiui, mūšių vietoms atpažinti. Įprastai rezultatai yra labai tikslūs.

 

 

Kodėl Lavrovas ir visa Užsienio reikalų ministerija meluotų apie jo buvimą ligoninėje? Norima sukurti tvirtos valdžios įspūdį. Be to, tikėtina, kad nieko ypatingo neįvyko ir Lavrovas dalyvaus susitikimuose. Tačiau vien tai, kad tokie santykinai lengvai identifikuojami įrašai keliami į internetą rodo, kad Lavrovas ir jo aplinka nesupranta kaip veikia atvirųjų šaltinių žvalgyba. Be to, kartu tai yra ženklas, kad tai, kas įvyko, nebuvo planuota - nenutiko taip, kad Lavrovas tiesiog apsigyveno apartamentuose prie ligoninės, kad vienu šūviu nušautų du zuikius - ir patirtų gėdą G20 susitikimuose, ir šiek tiek pataisytų sveikatą. Iki 2017 metų Lavrovas rūkydavo vieną cigaretę po kitos. Ir vėliau, nors pranešta, kad jis rūko tik vieną-kitą cigaretę per dieną, Lavrovas dažnai buvo užfiksuojamas su cigarete lūpose. Jam - 72 metai.

 

Beje, internautai pastebėjo ir tai, kiek amerikietiškų daiktų yra prie Lavrovo - ir „Basquiat“ marškinėliai, ir „iPhone“, ir „Apple Watch“. Tiesa, tai nėra keista - jo dukra Jekaterina ilgą laiką gyveno JAV ir yra didelė tos šalies gerbėja. 2014 metais buvo teigiama, kad ji prastai kalba rusiškai, nes visą gyvenimą praleido Jungtinėje Karalystėje ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: