[Žinios trumpai] Rusija susitaikė su visišku pralaimėjimu? Per orų prognozes paskelbtas sensacingas Rusijos žemėlapis  ()

Po vadinamosios Ukrainos teritorijų aneksijos Rusijos propagandistai su malonumu savo orų prognozėse rodė Ukrainos miestus. Tačiau dabar tie žemėlapiai pasikeitė. Įdomu, kodėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos į Chersoną įžengė lapkričio 11 d. Netrukus po to Chersonas dingo iš Rusijos orų prognozių. Dar visai neseniai Rusijos televizijos rodė orų prognozes, kuriose buvo pažymėti ir okupuoti Ukrainos miestai – Chersonas, Melitopolis, Luhanskas ir Simferopolis. Taip propaganda bandė įtikinti rusus, kad „specialioji operacija vyksta pagal planą“, o V. Putino įvykdyta Ukrainos teritorijų aneksija buvo sėkminga.

 

Juk tos programos buvo rodomos ir kai kuriose okupuotose teritorijose. Juk reikia kažkaip įrodyti žmonėms, kad visa tai - Rusija.

Tačiau rusams vėl kažkas nepavyko, ir okupacinė kariuomenė buvo priversta bėgti į dešinįjį Dnipro krantą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugrąžino Chersoną namo.

 

Keista, bet po to propagandistai pripažino, kad miestas nepriklauso Rusijai, ir išbraukė jį iš savo orų prognozės.

Atkreipkite dėmesį, kad iš Rusijos prognozių taip pat dingo Luhanskas ir Melitopolis, kurie tebėra okupuoti rusų. Internautai juokauja, kad tikriausiai kažkas NTV kanalo žiniose žino daugiau nei kiti - tie miestai tuoj bus Ukrainos.

(138)
(1)
(137)

Komentarai ()

Susijusios žymos: