Ukraina įpykusi, ką daro užsienio žurnalistai: iš CNN ir „Sky News" žurnalistų atimta akreditacija už reportažus iš išlaisvinto Chersono  ()

Daugeliui užsienio žiniasklaidos žurnalistų buvo atimta akreditacija dėl reportažų iš išlaisvinto Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Detektor Media" šaltiniai praneša, kad leidimai dirbti buvo panaikinti mažiausiai šešioms filmavimo grupių, tarp jų ir CNN bei „Sky News" žurnalistams", – rašo leidinys.

Anksčiau Ukrainos operatyvinės vadovybės „Pietūs" atstovė Natalija Humenyuk pokalbyje su „Media Detector" paskelbė apie ketinimą atšaukti CNN ir „Sky News" žurnalistų akreditacijas.

„Draudimas galioja visiems – buvo oficialiai paskelbta grupės „Pietūs" puslapyje. Kol kas žiniasklaida Chersone nedirbs dėl pavojaus grėsmės. Taip nusprendė vadovybė. Vadovaujantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado 73 įsakymu, yra nustatyta, kad kovos zonoje žurnalistų darbo tvarką nustato atitinkamo padalinio, kurio atsakomybėje yra gyvenvietės, kur nori patekti žurnalistai, vadas. Iš principo visada taip buvo. Kai kurie žurnalistai ten pateko kaip žmonės, kurie gatvę kerta degant raudonam šviesoforo signalui: visi žino, kad taip negalima, oficialiai draudžiama, bet vis tiek kerta. Ir dažnai jiems už tai nieko nenutinka.

 

Čia taip ir įvyko: žmonės atvyko, mes apie tai sužinojome po fakto ir kiekvieną situaciją sprendžiame atskirai. Aiškinamės aplinkybes, kaip ten atsidūrė kelios filmavimo grupės, aiškinamės, kas jie tokie, kaip ten pateko ir kokios buvo aplinkybės. Kaip jie apeidavo užtvaras, nes ne visi pravažiavo. Kažkas pasuko aplinkkeliu. Neseniai buvo tokia situacija: labai patyrę „Associated Press" žurnalistai nuvyko į vis dar užimtą Oleksandrivką ir buvo apšaudomi, prarado automobilį ir įrangą. Ir jiems buvo atimta akreditacija; be to, agentūra „Associated Press" pati palaikė deakreditaciją. Nes jie sulaužė nusistovėjusią tvarką.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Ryšių su visuomene skyriui pateikiame informaciją apie šių žmonių akreditacijos atėmimą. Dabar turiu informacijos apie „Sky News" ir CNN žurnalistų deakreditavimą. Taip pat yra informacijos apie itališko leidinio žmones, kurie taip pat ten buvo, bet laukiu daugiau informacijos. Mes neatšaukiame iš pavojingų vietų žmonių už kalbėjimą. Tik kalbame apie nustatytą tvarką, kuri egzistuoja ir jos privaloma laikytis, kaip ir bet kurioje teisinėje valstybėje. Gavę akreditaciją visi pasirašė įsipareigojimą laikytis įsakymo Nr. 73", – paaiškino N. Humenyuk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(1)
(115)

Komentarai ()