Žygis iki Azovo jūros – okupantai skubiai ruošiasi kito svarbiausio taikinio gynybai: greitai čia bus labai karšta  ()

Rusijos armija jau išsirinko naują „Čornobajivką“ ir formuoja naują gynybos centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Rusijos kariuomenė kuria okupuoto Melitopolio gynybą ir stato įtvirtinimus aplink miesto perimetrą.

Taip pat atrodo, kad rašistai neapsieina be naujosios „Čornobajivkos“ ir kuria naują bazę netoli miesto esančiame aerodrome. Tai rodo tai, kad civiliams buvo uždrausta artintis prie šio objekto. Tuo pačiu metu pats aerodromas netoli Melitopolio yra pasiekiamas HIMARS iš dabartinių ginkluotųjų pajėgų pozicijų.

Tačiau įdomiausia tai, kad pagal Ukraianos Generalinio štabo pranešimą į Melitopolį atvyksta vilkstinės iš Tokmako miesto. To neįmanoma paaiškinti tranzitiniu keliu, nes logiška, kad Rusijos armija grupuotei sustiprinti naudoja maršrutą M-14, einantį palei Azovo jūrą.

Galima daryti atsargią prielaidą, kad štabas ir užnugario padaliniai, kurie anksčiau buvo zonoje arčiau fronto, perkeliami į Melitopolį. Ir iš tikrųjų būtent Melitopoliui Rusijos kariuomenės vadovybė paskyrė pagrindinio gynybos centro vaidmenį.

Ir visa tai rodo, kad Rusijos armijos vadovybė tikisi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo Tokmako kryptimi su prieiga prie Melitopolio ir tolimesnio priėjimo prie administracinių sienų su Krymu. Ir būtent šis vektorius reikšmingų Rusijos Federacijos jėgų atkirtimo ir apsupimo požiūriu, atvirai kalbant, siūlomas kaip akivaizdžiausias.

 

Idealioje situacijoje tai leidžia pasiekti Azovo jūros krantus, sunaikinti „sausumos tiltą“ į Krymą, taip patatkirsti visą Rusijos kariuomenės formavimą jau kairiajame Dniepro krante.

Galbūt todėl, kaip pranešė Generalinis štabas, laikinai užimtose Chersono srities Kachovkos, Tavriysko ir Naujosios Kachovkos gyvenvietėse pastebimas priešo personalo mažėjimas.

„Miestuose okupantų yra minimaliai, gatvėmis juda patruliai“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(4)
(68)

Komentarai ()