[Žinios trumpai] „Alaus kioskas - visas jo lygis“: Ukraina atvirai išsityčiojo iš V. Putino  (2)

Putinas pastatė neefektyvią sistemą, pasmerktą žlugti, o po Ukrainos pergalės Rusijos elitas „suvalgys save“, – taip mano prezidento patarėjas Michailas Podoliakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai karas Ukrainoje nesibaigs teigiamai – valstybės agresorės laukia sumaišties laikotarpis, kol ji galės grįžti į „silpną 90-ųjų demokratiją“ su naujais vardais politikoje, mano Michailas Podoliakas.

Anot jo, Rusijos elitas „praras ir suvalgys save“, nes bus įtrauktas į kovą, kuri negali turėti teigiamos pabaigos. Šiuo atžvilgiu Rusija išgyvena neramumų erą su „vidinėmis spontaniškomis kovomis skirtingose ​​teritorijose“ – to priežastis yra neefektyvi Rusijos prezidento Vladimiro Putino sukurta sistema.

„Putinas, žinoma, negalėjo sukurti kitos sistemos. Pažiūrėkite, kokio lygio yra jo analizė ir priežastinių ryšių suvokimas. Pažiūrėkite į jo istorinį foną. Žmogus yra didelės šalies vadovas karaliaus lygyje, bet jo mąstymas yra alaus kiosko lygio“, – sakė Podoliakas.

Podoliakas mano, kad Rusijoje prasidės riaušės – Rusijos visuomenė ims kelti klausimus, ar valstybė galėtų dirbti kitaip. Žmonės ims ieškoti naujų lyderių. Podoliakas pabrėžė, kad tikroji demokratija Rusijos Federacijoje negali atsirasti, nes istoriškai paaiškėjo, kad bet koks panašumas į demokratiją Rusijoje „visada virsta į autoritarizmą“.

 

„Klausimas tik kada ši silpna demokratija leis bent kažkokią konkurenciją, kaip buvo Rusijoje nuo 90-ųjų vidurio iki 2003 m., kai buvo surengti paskutiniai Valstybės Dūmos rinkimai mažoritarinėse apygardose... Šis laikotarpis gali pasikartoti. Rusijos renesansas bus tokio paties tipo kaip 90-ųjų viduryje“, – sakė Podoliakas.

„Mes laimėję karą prieš Rusijos Federaciją būsime abejingi viskam, kas ten vyksta. Dominuosime regione ir nustatysime pokario taisykles. Tai bus įdomus procesas. Istoriškai tapsime tuo, jau seniai turėjome tapti šiame regione“, – sakė Podoliakas.

(138)
(1)
(137)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: