[Žinios trumpai] JK gynybos ministras pateikė labai rimtą perspėjimą Ukrainai  ()

Rusijos vyriausybė nesiruošia susitaikyti su pralaimėjimu Ukrainos pietuose ir gali smogti išlaisvintam Chersonui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos ministras Benas Wallace'as pasveikino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas su sėkmingu kontrpuolimu Chersono regione. Jis įsitikinęs, kad Ukrainos kariuomenė tęs puolimą, tačiau perspėjo, kad Rusija „toli nuo pasidavimo“, rašo „The Guardian“.

„Kariniu požiūriu vienas iš svarbiausių dalykų yra dinamika. Ukraina juda į priekį, Rusija - ne. Tai pliusas, labai stipri korta jūsų kaladėje“, – komentavo Wallace'as.

Kartu jis ragino mesti emocijas ir nenuvertinti Rusijos klastingumo. „Istorija rodo, kad Rusija grįžta vėl ir vėl. Ir aš nemanau, kad kas nors galėtų būti toks kvailas, kad manytų, kad viskas baigta, ir galvotų apie atėjusią taiką“, – tvirtina Wallace'as.

Jis priminė, kad Rusijos Federacijos okupantai tikrai pabėgo iš Chersono, tačiau jie kapstosi priešingame Dnipro krante ir bando sukurti stiprią gynybos liniją. Tarp Chersono ir Krymo jau yra trys gynybinės linijos.

 

Be to, Rusija gali smogti Chersonui, bandydama išmušti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir atkeršyti už gėdingą jos kariuomenės pralaimėjimą. Tačiau Kyjivo sąjungininkai numatė tokį variantą ir padės Ukrainai tiekdami dar tūkstantį priešlėktuvinių raketų.

„Rusija toli gražu nepasiduoda“, – perspėjo Jungtinės Karalystės ministras, pažymėdamas, kad Kremliui dar užtenka „patrankų mėsos“.

(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: