[Žinios trumpai] „Kosminiai“ skaičiai, iš Kremliaus nutekėjo slapta informacija - V. Putinui pranešti naujausi Rusijos nuostoliai kare  ()

Bendri negrįžtami Rusijos okupacinės kariuomenės nuostoliai Ukrainoje jau gali viršyti 111 tūkstančių žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinių pajėgų nuostoliai Ukrainoje tikriausiai yra didesni nei praneša net Generalinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų štabas. Žuvusių įsibrovėlių skaičius jau galėjo viršyti 111 tūkstančių.

Tai paskelbė įtakingas Rusijos anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“, teigiantis turįs šaltinių Kremliuje. Šiuo metu oficialaus patvirtinimo nėra ir nebus, nepriklausomai nuo to, ar tai tiesa.

Anot šaltinio, lapkričio 13-osios rytą Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ant stalo gavo dokumentus su neatitaisomų nuostolių, įskaitant žuvusiuosius ir dingusius, suvestinę. Joje skelbiama, kad per mažiau nei 9 karo su Ukraina mėnesius rusai jau prarado 81 542 reguliariosios armijos karius, 24 723 „Wagner“ samdinius, taip pat 5 384 Rusijos gvardijos saugumo pareigūnus.

Šie skaičiai viršija net tuos, kuriuos Ukrainos generalinis štabas kasdien skelbia oficialioje suvestinėje. Lapkričio 14 dieną skelbta, kad rusai neteko jau 81 370 karių.

 

Maskva oficialiai neskelbia savo nuostolių vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“. Paskutinį kartą Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu apie nuostolius pranešė rugsėjo 21 d., kai buvo paskelbta mobilizacija. Jis įvardijo toli nuo realybės nutolusį skaičių – 5937.

(79)
(0)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: