[Žinios trumpai] „Šansų išgyventi nebuvo“: ukrainiečiai parodė video, ko iš tikrųjų vertas išgirtasis rusų „Taifun“  ()

Chersono srityje sunaikintas naujausias Rusijos šarvuotis „Taifun“. Po smūgio kariai nufilmavo Rusijos ginkluotųjų pajėgų technikos nuolaužas. Vaizdo įrašu pasidalino Ukrainos karo korespondentas Jurijus Butusovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po susidūrimo su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 28-ąja brigada iš Rusijos „Taifun“  liko apdegusi metalo laužo krūva, ant kurios dar matomas agresijos simbolis – „Z“. Jeigu smūgio metu automobilyje buvo žmonių, šansų išgyventi jiems praktiškai nebuvo.

„Apsvaigintas Rusijos taifūnas“, – už kadro sakė vaizdo įrašo autorius.

Šarvuotis „Taifun“

„Taifun“ yra aukšto saugumo šarvuotų transporto priemonių šeima, gaminama Rusijos Federacijoje. Pirmą kartą šarvuotas automobilis „Taifun“ visuomenei buvo parodytas 2011 metais, o 2014 metais pasirodė kariniame parade Maskvoje. Sukurtas pėstininkų perkėlimui į kovos zonas. Priklausomai nuo „Taifun“ tipo, transporto priemonė gali gabenti iki 16 pėstininkų. „Taifun“ kuriamas ir ant „Ural“, ir ant „KamAZ“ platformos. Teigiama, kad šios mašinos turėtų būti labai atsparios minoms, bet jos gali būti naikinamos prieštankiniais ginklais.

 

Kare su Ukraina Rusija prarado nemažai „Taifun“ šarvuočių. Projektas „Oryx“ rado nuotraukų ir vaizdo įrašų įrodymų, kad Rusija neteko bent 31 Taifun“. Mažiausiai 3 „Taifun“ Ukrainos pajėgos perėmė sveikus ir naudoja savo reikmėms.

(75)
(1)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: