[Žinios trumpai] Ukraina puola be sustojimo: skelbiama neįtikėtina žinia, kas prasidėjo kairiajame Dnipro krante  ()

Iš Chersono į Oleškų miestą pabėgę Rusijos kariškiai tęsia „evakuaciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos okupantai masiškai bėga iš Oleškų kairiajame Dnipro krante. Sprendžiant iš prezidento kanceliarijos ir Oleškų mero užuominų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikriausiai priartėjo prie miesto, esančio kairiajame Dnipro krante ir, galbūt, jau į jį įžengė.

Rusijos propaganda netiesiogiai patvirtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę. Anot vadinamojo „karo korespondento“ Readovkos Grigorijaus Berezeckio, įsibrovėliai bėga iš Oleškų. Vyksta evakuacija.

Ukraina oficialiai nepatvirtina šios puolimo krypties. Tačiau Rusijos pajėgos traukiasi per 15-20 kilometrų nuo Dnipro, kad būtų sunkiau pasiekiamos Ukrainos artilerijai. Ukraina jau turi ir nemažai katerių. Persikėlimas per Dniprą būtų sudėtingas, nes vietovė yra pakankamai atvira, bet Ukrainos pajėgos gali pasinaudoti atsitraukiančių Rusijos pajėgų judėjimu ir negebėjimu greitai užimti pozicijas naujose gynybos linijose. Jei Ukrainos kariai sėkmingai įsitvirtins abejose Dnipro pusėse ir sugebės apginti perėjas/perkėlas, puolimas Ukrainos pietuose gali sparčiai išsiplėsti. Rusų pastiprinimas čia vyktų per HIMARS raketomis dengiamas teritorijas - net ir iš Krymo atvykti taps sunku.

(129)
(1)
(128)

Komentarai ()

Susijusios žymos: