Atgal į SSRS: Rusijoje visiškas košmaras – skubiai spausdinami maisto talonai (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-12-05 16:40
Kas atsitiko? Pas mus forume kai kurie žmonės sako, kad dabar Rusijai maisto jau niekada nepritruks prie Putino, nes jis pasirūpino.
punktyras 2022-12-05 17:14
Tai va, rūpinasi, kad nabagams maisto nepritrūktų, korteles dalins. Svarbu tik kad spausdinimo staklės nesugestų. Pagalvojau, būtų juokinga, jei RF pavyktų suvaldyti infliaciją, sugadinus banknotų spausdinimo stakles.
donatasv 2022-12-06 01:06
Čia iš t.lt serijos viena boba sakė? Benediktas iškart žiūrėk jau dvesia badu? Prajuokinot.
donatasv 2022-12-06 02:01
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... u-skaiciai Lietuvoje ir išaugo pašalpų ir paramų prašytojų, jei čia būtų rusų propaganda tai rėktų lietuviai dvesia badu. Tapati inflecija palyginus nėra jau tokia didelė kaip benedigtai tikiesi. Daug kam pasidarė sunkiau gyvent, pas mus ir be karo vargsta. Bet kaip nepavyko rusui ukrainos paimt per tris dienas, taip vakarams nepavyks numarint badu rusų uzdarius technologijų importą. Beto iš rusijos labai maža verslo dalis pasitraukė, didieji vardai išėjo, bet labai daug ir liko.
SaMaras 2022-12-06 07:44
Na bandant mąstyti logiškai... nejaugi šiais printerių ir kopijuoklių laikais kažkoks sovietinių laikų lygio popierėlis gali kažką išspręsti? Jei tai būtų teisybė, tai tų talonų rinkoje 10 kartų daugiau nei atspausdino ir realiai jokios problemos nespręstų.. arba tai būtų kažkokio aukštesnio lygio sprendimai su atsekamumu ir kontrolės mechanizmais..
immortallt 2022-12-06 08:24
ruskyne užaugina daug grūdų ir viskas. Grūdus neėsi, juos bent sumalti į miltus reikia. Spėkit, ar susimala patys sau grūdus? Aš kažkaip dvejoju. Pieno ūkį neva turi? Turi tokį, kad bent anksčiau 90%+ rusiško sviesto buvo tepiųjų riebalų mišinys, o primilžis išaugo 5 kartus per vienerius metus. Kas nežino, karvė vidutiniškai atsiveda vieną palikuonį, kuris nebūtinai bus moteriškos giminės. Taip kad bet kas virš 50% augimo yra gryna nesąmonė. Antrais metais jau tik 25% augimą kažkur galėsi palaikyti. Taip kad iš Kinijos atvežti ir praskiesti pieno milteliai ir riebalų mišiniai yra visa pieno pramonė. Kai negausi sudedamųjų dalių, nes taupysi užsienio valiutą arba leisi ją karinėms reikmėms, kaip įprasta ruskyne nuo seno, tai ir badaus ruskiai. Gi Ukrainoje ir Baltarusijoje koks badas buvo, nors maisto išaugino keliskart daugiau nei savo populiacijai reikėjo.
sub 2022-12-06 09:30
Talonai spręndžia maisto problemą. Bet talonų kopijavimas (kaip suprantu nėra sudėtingi tie talonai nukopijuot iš pirmo žvilgsnio) sukurs naują dar didesnę problemą. Skaičiau skaičiau ir sustojau ten, kur parašyta "Remiantis Rusijos valdžios planais, vargšai rusai per mėnesį šių kortelių dėka galėtų įsigyti prekių už maždaug 1600 rublių (apie 25 USD)"... Badas, krachas ir kuo tik norit pavadinkit, 25 usd/mėn maistui, čia net vaikui ar gyvūnui pamaitint per mėnesį tikrai daugiau reikia. Aš vienas ant savęs per mėnesį išliedžiu minimum 200 eur. Jei gaminuosi kažką namie, tai vienas trumpas užsukimas į parduotuvę maisto - yra 25 eur. Konservai blyn viena skardinė valgomo maisto turbūt kainuoja daugiau nei euras. 1 skardinė dienai. 25 mėnesiui, ką dar 5-6 likusias dienas daryt? Vargo vakarienė, patys kalti.
HardAxe 2022-12-06 09:33
ruskyne tikrai daug auksiarankių. Kiekvienam kaime atsiras vyrukas, kuris sukonstruos vienokį ar kitokį malūna, jei reikės. Kokybės, saugumo ir higienos normų neaptarinėsim, bet tai yra tauta kuri moka lipdyti iš šlamšto kažkokius veikiančius padargus, turbūt neprieštarausi. 50% pieno pramonės prieaugio niekaip neturėsi, karvės sensta, dvesia ir t.t. Bet esant reikalui galima kokį 20-40% mažinti pieno vartojimą, nuo to žmonės badu nemirs. Kas dėl straipsnio, tai velniai žino kokios kainos toj Rusijoj. 25€ mėnesiui skamba labiau kaip pašalpa nemirti badu. Gal jie taip kariauja su infliacija?
sub 2022-12-06 09:34
Kas vargsta? Kas turi kojas rankas, galvą ant pečių ir netinginiauja - užsidirba ir tikrai pakankamai. Vargsta tinginiai, kuriems ant lėkštutės turi būt atnešta, nes geriau gaut pašalpą ir pragert ar gulėt visą dieną, nei eit dirbt į vieną, o gal ir per du ir per tris darbus. Vakarai ir nemarina rusų badu, jie patys save numarins, nu bent jau tuos 22 milijonus nepasiturinčių su 25 usd per mėnesį.
donatasv 2022-12-06 10:43
Nueik pensininkui arba invalidui papasakot visą šitą marmalą praeis noras kvaituliuoti.
donatasv 2022-12-06 11:00
Tavo visos šitos nesąmonės yra 2010 istorija, kada lietuviai pilnu tempu eksportavo pieno produktus į ruskyna. Tada jie neturėjo nieko. Bet povaliui viską pradėjo rišt. Nuo to laiko mūsų pieno ūkiai pasidarė nepelningi ir visas karves išpardavė lenkams. Dabar karves laikyt tai dirbi vos ne ant 0, arba turi labai smarkiai automatizuot ir turėt bent kelis šimtus karvių. Vietoje melžimo perėjo į veisimą ir stumdymą lenkams, nes ten apsimoka. Ruskynas pakėlė visą žemės ūkį tik nesugebi/nenori pasidomėti ir kliedi nesąmones. Sankcijos padarys žala daugiau oligarchams visai putino chebrai, paprastiems žmonėms ten nei šilta nei šalta nuo to. Kuro išteklių turi, maisto turi, varganai išskyrus Maskvą ir Piterį prisitaikę gyvent. Nebus vakarietiškos technikos vajė kokia bėda, net nepajus nes ir taip jos neįpirko. Maskvą ir Piterį aprūpina iš paralelinio importo net ir tais pačiais iphonais....
Kyborg 2022-12-06 22:01
Mano mama pensininkė, atitinkamai dauguma dėdžių, tetų irgi pensijoj. Bet kai susitinkam nei vienas nesiskundžia, kad neturi pinigų maistui ar nesuduria galo su galu. Bet gal todėl, kad būdami darbingo amžiaus dirbo ir dirbo oficialiai, o ne vadovavosi požiūriu, kad neoficialiai dirbant juodais galiu uždirbt daugiau ar iš pašalpos galiu pragyvent? Tad gauna ne minimalią ~300 Eur pensiją, o ~dvigubai didesnę. Ir iš tų ~600 Eur, neturint paskolų, neturint kasdieninių išlaidų transportui tikrai galima pragyvent. Aišku kaip inkstai taukuose nesivarto, bet ir neskursta, prie maisto banko nestovi.
immortallt 2022-12-07 07:31
HardAxe, taip, tikrai maskviečiai ar piteryje gyvenantys malūnus statys Ir mals grūdus, kuriuos valdžia eksportuos mainais už ginklus? Pieno produktų vartojimą mažinti reikėtų 90%, nes turbūt tiek, jei ne daugiau, realiai yra importas arba riebalų mišiniai. Nu, neapsimoka karvių laikyti mažiems ūkiams Lietuvoje, ir ką? Pieno trūksta? Ūkininkai Lietuvoje didele dalimi šūdą mala ir tiek. Visi augina tik grūdus, realiai mažiausią pridėtinę vertę kuriančiu ūkininkavimu per hektarą užsiima, nes taip paprasčiausia, o tada verkia, kaip jiems blogai. Gauna krūvą subsidijų, o tada iš 100 hektarų ploto, gerais metais gauna tiek pelno, kiek tie 100 hektarų su visa įranga kainavo. Tiesa, įrangą gavo pusiau nemokamai, kuras subsidijuojamas, o pelno mokestį mokėti reikia tik atėmus gautas subsidijas. Tai jei veiklos pelnas tavo 1 milijonas, o subsidijų gavai 900k€, tai pelno mokesčio mokėsi 15k€, nors sau išsimokėsi 985 tūkst. eurų. O nuo 2010 gyvenimas ruskyne gerėja? Vis šudinyn eina. Apie pensininkus... Pirma, dauguma gavo nemokamai butus, tai šito niekas neskaičiuoja. Kas negavo, tai šūdą malė. Už šūdų malimą tik pats atsakingas gali būti. Kas gauna 300€ ir pan. pensiją tas arba nedirbo realiai, arba dirbo juodai, na ar pilkai, su kokia individualia veikla ar pan., ir mokesčių realiai beveik nemokėjo. Taškėsi, gerai gyveno, bet savo ateitimi nesirūpino. Čia valstybė labiausiai kalta, kad vis dar visuomenėje neišmušė komunistų ideologijos, kad valstybė žmogumi turi pasirūpinti. Valstybė žmogui nelaimėje turi padėti, bet savimi rūpintis turi pats žmogus. Bado visi, kokia pensija gera Vokietijoje, bet jinai gera, jei kaupei privačiame fonde. Jei nekaupei - vargo vakarienė. O NT pagrinde nuomojamas ir butų niekas niekam nedalino. Ne, paprastiems žmonėms nei šilta, nei šalta Tuoj kavos neįpirks už mėnesio algą.