Stebinanti „SpaceX“ naujiena – motyvai yra kur kas niūresni nei taikus Mėnulio ir Marso tyrinėjimas  ()

„SpaceX“ militarizuoja orbitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ atskleidė naują projektą „Starshield“ – palydovų projektą, „skirtą vyriausybės reikmėms“, rašoma bendrovės svetainėje.

Konkrečiai, „Starshield“ naudos Elono Musko vadovaujamos bendrovės esamą plačiajuosčio interneto paslaugų „Starlink“ sistemą, kad „remtų nacionalinio saugumo pastangas“, kurios, kaip teigiama, bus sutelktos į Žemės šnipinėjimą ir bet kokio naudingojo krovinio iškėlimą, kurio nori karinės ir vyriausybinės agentūros.

Trumpai tariant, šis žingsnis reiškia, kad „SpaceX“ visiškai įtvirtino savo vietą JAV kariniame pramonės komplekse, remdamasi savo ilga įslaptintų krovinių paleidimo istorija. O kur tai nuves, ypač vis labiau į dešinę linkstančiam Muskui, galima tik spėlioti.

„SpaceX“ daug neatskleidė apie naują palydovą. Bendrovė teigia, kad palydovai turės „papildomą aukšto užtikrinimo kriptografinę galimybę saugoti įslaptintus naudingus krovinius ir saugiai apdoroti duomenis“, kad kariuomenės operacijos būtų griežtai slaptos.

 

Iki šiol bendrovė į žemąją Žemės orbitą paleido 3 200 „Starlink“ palydovų ir turi Federalinės ryšių komisijos leidimą dislokuoti daugiau nei 10 000 pirmosios kartos palydovų.

Šiuo metu tolimiausia projekto reikšmė tikriausiai yra ideologinė. Visiškai įsitvirtinusi kaip karinis rangovas, „SpaceX“ parodo, kad jos motyvai apima kur kas niūresnius tikslus nei taikus Mėnulio ir Marso tyrinėjimas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(19)
(-10)

Komentarai ()