[Žinios trumpai] Dar vienas smūgis Kremliui: Indijos premjeras nebenori matyti Putino akyse  ()

Indijos premjero Narendros Modi ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas neįvyks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos premjero Narendros Modi ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas, numatytas gruodį per tradicinį Rusijos ir Indijos viršūnių susitikimą, buvo atšauktas Naujojo Delio iniciatyva, praneša „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.

Vienas iš agentūros pašnekovų teigė, kad susitikimo atšaukimo priežastis yra susijusi su karu Ukrainoje. Ypač Indijos vyriausybės vadovui nerimą kelia Kremliaus grasinimai dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo.

Rusijos ir Indijos viršūnių susitikimo atšaukimas yra reikšmingas ir svarbus įvykis. Susitikimas vyksta kasmet nuo 2000 metų ir buvo atšauktas tik vieną kartą – 2020 metais dėl koronaviruso pandemijos. Pavyzdžiui, 2021 m. Kremliaus vadovas, norėdamas susitikti su Indijos ministru pirmininku, pirmą kartą išvyko už NVS ribų.

 

Pranešime taip pat cituojamas neįvardytas Rusijos pareigūnas, sakęs, kad apie Rusijos ir Indijos viršūnių susitikimo atšaukimą buvo pranešta dar rugsėjį, kai Modis per susitikimą su Putinu Uzbekistane pasakė: „Dabartinė era nėra skirta karams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(1)
(142)

Komentarai ()